CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, dünyada en eski iki siyasi partiden birinde, Avrupa'nın ise en eski siyasi partisinde siyaset yaptıklarını söyledi. Özel, CHP olarak 100 yıllık bir gelenekten geldiklerini ifade etti.

CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından, seçim çalışmaları kapsamında milletvekili adaylarının hem kendini tanıtması hem de seçmenden destek istemesi amacıyla yürüyüş düzenledi. Partililer ve vekil adayları, yürüyüş için il başkanlığı önünde biraraya geldi. Partililerin destek verdiği etkinliğe İl Başkanı Mustafa Ada ile adaylardan mevcut vekiller Özgür Özel ve Hasan Ören, Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, Mustafa Başgülşen ve Sabri Temel de katıldı. Altıncı sıradan aday olan Milletvekili Sakine Öz, yedinci sıradan aday Abdullah Saka ve dokuzuncu sıradan aday Saniye Ağgül ise katılmadı.

Burada bir konuşma yapan Milletvekili Özel, CHP'nin artık odalara, salonlara sığmadığını ve sokaklara taştığını söyledi. Özel, "En yaşlı üyemizden en genç üyemize kadar bir ideale kilitlendik. 40 yıldır ağız tadıyla iktidar olmadığımız halde biz birlikteyiz. Bunun bir tek sebebi var. İhaleler, rantlar değil, bunun sebebi vatan, cumhuriyet ve Atatürk devrimleridir. Kendimiz için yola düşmüyoruz. Düştüğümüz yol, dünyanın en düşük emekli maaşını alan emeklilerin insanca yaşaması içindir. En düşük asgari ücreti alan işçi arkadaşlarımız için yola düşüyoruz. Türkiye'de insanların insanca yaşaması için yollara düşüyoruz. Önümüzde kısa bir zaman var, bu zaman içinde CHP'yi iktidara taşımak için gece gündüz demeden çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Hem Manisa'da hem Türkiye'de 8 Haziran sabahı CHP'nin iktidarını kutlayacağız.” dedi.

Tanıtımın ardından partililerin de destek verdiği adaylar, kortej eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sırasında adaylar, esnafı da ziyaret ederek kendilerini tanıttı. Yürüyüş, parti binası önüne dönülmesiyle son buldu.