CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, polislerin kapı kırarak hukuksuz bir şekilde televizyon kanalına girmesi ve kanalın karartılması, gazetecilerin gözaltına alınması, AK Parti'nin ileri demokrasi anlayışı olduğunu söyledi.

Seçime sayılı günle kala 2 televizyon kanalının karartılmasının 21. yüzyıl Türkiye'sinde utanç verici bir durum olduğunu belirten Öztürk, bir ülkede basın özgürlüğü yoksa o ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini kaydetti.

Ülkede işlerin bir kişinin iki dudağı arasında çıkan söz doğrultusunda şekillendiğini belirten Öztürk, "Siyasi iktidar hayata geçirdiği antidemokratik yasalar ve hukuksuz uygulamalarla ülkemizin itibarını dünyada sıfırladı. İktidar, yargıyı siyasallaştırarak bugün kendisine rakip gördüğü herkesi hayata geçirdiği sulh ceza hakimlikleri ile döverek yok ediyor. Sansürün olduğu, gazetecilere ters kelepçe takıldığı bir ülkede özgürlükler ve demokrasiden söz edilemez. Basın özgürlüğüne yapılan sansürü, baskıyı kınıyoruz. Televizyon kanallarının sansürlenmesini kabul edilemez buluyoruz, kınıyoruz. Ülkemizde maalesef düşünce, ifade hürriyeti, haber alma hürriyeti ve mülkiyet hürriyeti kalmamıştır." diye konuştu.