CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 4 milyon turisti ağırlayan Manavgat'ta turizmden sonra tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini savundu.

Ahmet Öztürk, parti binasında yaptığı açıklamada, tarım ve hayvancılıkta girdi maliyetlerinin son 3 yıl içinde yüzde 400 oranında artması nedeniyle damızlık düvelerin kesime gitmek zorunda kaldığını kaydetti. Kendisinin de veteriner hekim olduğunu hatırlatan Öztürk, "Damızlık düveler kesime giderse hayvancılığın sonu olur. Çiftçi ve hayvancılık yapanlar girdi artışına bağlı para kazanamıyor. Girdi maliyetleri artınca mecburen hayvanını satmak zorunda kalıyor." dedi.

Turizm, tarım ve hayvancılıkta meydana gelen sıkıntıdan ötürü ilk defa Manavgat halkının buruk bir Ramazan Bayramı'na girdiğini belirten Öztürk, bunun yegane sorumlusunun da 13 yıldır AK Parti hükümetinin yanlış turizm, tarım ve hayvancılık politikaları olduğunu söyledi. Manavgat'ta turizmi destekleyen ana gücü tarım, hayvancılık ve narenciye olduğunu vurgulayan Öztürk, bu sene turizm gelirlerinden 1 milyar lira düşmenin bölgede birçok sektörü olumsuz etkileyeceğini, bunun başında da tarım ve hayvancılık olacağını ifade etti.

Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisinin tükettiğinin altını çizen Öztürk, "Ülkemizde 6 aydır süt fiyatları yerinde sayıyor. Ulusal Süt Konseyi süt fiyatlarını 6 aydır yatay geçişte tutuyor. 30 Haziran'dan sonra süt fiyatlarında ayarlama yapılacaktı 12 gündür daha yapılmadı. Paramız Merkez Bankası 'faizi indir baskısı polemiğiyle' uluslararası para birimleri karşısında 6 ay içinde yüzde 24 oranında değer kaybetti. Ülkemiz AKP'nin yanlış ekonomi politikaları sebebiyle ekonomik kriz yaşıyor. Siftah yapmadan dükkanı kapatan çok sayıda esnaf var. Otellerde yeterli doluluk oluşmadığı için tesislerde ücretsiz izinler başladı. Ülkemiz bu sene Ramazan Bayramı'na boynu bükük giriyor. Piyasalarda canlılık yok. Bütün bunlar olurken iktidar hiçbir şey olmamış gibi atama yapma yüzsüzlüğünü sürdürüyor. Milletimiz 7 Haziran'da bunların dikta rejimine geçit vermedi. Allah milletimizi 7 Haziran'da korudu. Bunlar bir de tek başlarına iktidara gelseydi ülkemizin ne hale geleceğini düşünmek bile istemiyorum. Bunların derdi ülkenin kaynaklarını talan etmek. Soymak. Halkın sorunları bunların umurunda değil. Bunu Soma'da Ermenek'te gördük." diye konuştu.