CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, cumhuriyet tarihi süresince ilk defa yargı kararlarını tanımayan bir geçici hükümetle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Siyasi iktidarın, yürütme eliyle yasama ve yargıyı da kendi tekeline alarak hukuku askıya aldığını belirten Öztürk, seçim meydanlarında 'üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçeceğiz' diyerek milletten oy isteyenlerin kısa sürede laik, demokratik ve hukuk devletinden parti devletine dönüştürdüğünü kaydetti. Öztürk, yaptığı açıklamada, cumhuriyet tarihi süresince hukukun böylesi ayaklar altına alındığı ve insanların ötekileştirdiği bir dönemin hiç olmadığını söyledi.

Sayıştay raporlarından kaçak hükümetin şimdi de yargı kararlarını tanımayarak keyfi uygulama peşinde olduğunu belirten Öztürk, iktidarın, daha önce okul müdürleri, müdür yardımcılarıyla ilgili kararları tanımama alışkanlığına son olarak Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerle ilgili kararını yok sayarak yeni yönetmelikler peşinde olduğunu ifade etti. Öztürk, "Maalesef yargı kararlarını tanımayan bir geçici hükümetle karşı karşıyayız. Siyasi iktidarın kendi menfaatine uygun kararlar iyi, farklı bir karar çıkıncada yargıçlar bir anda vatan haini ilan ediliyor. Cumhuriyet tarihi süresi içinde milli eğitimin içini boşaltan, cumhuriyetin bütün değerlerini yok eden ve milli eğitimi yaz boz tahtasına çeviren bir hükümet gelmedi." diye konuştu.