7 Haziran Genel Seçimleri'nde CHP’den Samsun Milletvekili seçilen Kemal Zeybek, Çarşamba ilçe örgütünü ziyaret etti.

CHP Samsun Milletvekili Zeybek, parti binasındaki konuşmasında CHP Çarşamba ilçe örgütüne teşekkür ederek, ortaya çıkan seçim sonuçlarının tek başına iktidar vermediğini ve bir koalisyon durumunda partililerin fikirlerini almak istediğini söyledi.

"Yaşadığımız son 6 aylık süreçte ön seçim ve genel seçim atmosferi içerisinde başta partimin örgüt üyelerine ve tüm partililerimize teşekkür ediyorum." diyen Zeybek, seçim çalışmalarına diğer partilere göre biraz eksik girdiklerini öne sürdü. Bunun sebebini de son yerel seçim döneminde partinin yönetiminde oluşan boşalmalara ve bu boşalmalarla beraber istemeyerek de olsa örgüt yapısındaki gevşeme nedenine bağladı.
Zeybek, "Biz partimizin iyi bir sonuç alması için uğraş verdik. Milletvekili olmama rağmen sevinç yaşayamadım. En azından üçüncü sıra adayımızın da seçilmesini isterdim. Daha iyi olabilirdik. Ama maalesef Türkiye’nin bir gerçeği var. Bunu sosyal boyutuyla çözemiyoruz. Bunun ekonomiyle fazla ilişkisinin olmadığını düşünüyorum. Ekonomiyle olsa şuanda Samsun ve Türkiye halkı CHP’ye oy vermesi gerekiyordu. Çünkü topluma ekonomik projelerimizi anlattık. Karşılığını alabildik mi? alamadık. Secimden çıkan sonuçta bir koalisyon olması gerekiyor. Eğer b bir koalisyonda olursak bizim kırmızıçizgimizde alanlarda anlattığımız projelerimiz olmalı.” diye konuştu.

CEVAP VERMEYECEĞİM

Çarşamba’daki CHP’lilere seslenerek, "Sizlerin görüşleri benim acımdan çok önemlidir." diyen Zeybek, şu ifadeleri kullandı: "Şimdi ben burada konuşacak ama soru almayacağım. Sizin önerilerinizi alacağım. Sizin önerileriniz benim Çarşamba’da halkımın ne düşündüğünü bilmem acısından önemli olacaktır. Sizin düşüncelerinizi genel merkeze aktaracağım. Ama ben cevap vermiyeceğim. Ama genel merkeze aktarırken kendi şahsi düşüncelerimi de ekleyeceğim.”

Düşünceleri sorulan Çarşambalı Cumhuriyet Halk Partililer de adaletsizce suç isleyenlerin cezalandırılmasını, yolsuzlukların araştırılmasını istedi. Partililer, intikam duygusu güdülmeden hukuk kuralları içerisinde hesap sorulması gerektiğine vurgu yaptı.