7 Haziran Genel Seçimleri için PM tarafından belirlenen aday listesinde bulunan CHP Tunceli Milletvekili adayı Ali Mustafa Çelik’in listeden çıkarılmasına partililer tepki gösterdi.

CHP’nin birinci sıradan gösterdiği ve PM tarafından isminin açıkladığı eğitimci Ali Mustafa Çelik’in isminin açıklanmasından bir gün sonra listeden çıkarılarak birinci sıraya Avukat Saniye Barut’un gösterilmesi Tunceli’de tepkilere neden oldu. CHP’nin adaylarını açıklamasından bir gün sonra adaylarını listeden çıkararak başka adayları göstermesinin antidemokratik bir uygulama olduğunu ifade eden CHP üyesi Fidan Aydın, birinci sıradaki milletvekili Ali Mustafa Çelik’in listeden çıkarılarak başka bir adayın gösterilmesinin Tuncelilere hakaret olduğunu söyledi. CHP’li olarak ön seçim istediklerini ancak bu taleplerinin dikkate alınmayarak Tunceli’yi tanımayan adayların gösterildiğini belirten Aydın, partilerin uygulamalarının Tunceli’deki üyeleri ve vatandaşların tepkisine neden olduğunu ifade etti. Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu antidemokratik uygulamanın önüne geçmesini istediğini söyledi.

Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Alper Güven ise CHP Merkez yoklamasıyla PM tarafından belirlenen adaylardan Mustafa Ali Çelik’in ertesi gün isminin değiştirilerek başka bir adayın gösterilmesinin CHP’ye zarar verdiğini belirtti.
Tunceli’de 6 yılı aşkın süredir yaşadığını ve Edirneli olduğunu söyleyen Güven, “Tunceli’de partimizin durumu hiç iyi değil, Merkez yoklamasıyla PM tarafından belirlenen adayın ertesi gün isminin değiştirilmesi halkımız nezdinde ve parti camiasında büyük bir tepki ile karşılandı. İl yönetiminin yanlışlarının bedeli Tunceli halkına, CHP'ye ödettirilemez. Tunceli gibi entellektüel ve son derece toplumsal olaylarda bilinçli insanların yaşadığı ilimizde, halkımız bu oldu bittiyi kabullenmeyecek ve sandıkta tepkisini gösterecektir. Olay burada şahıslar değildir. Partimizin en yüksek kurulu olan PM kararının çiğnenmesidir. İlimizde şu an partimizde küskün sayısı hat safhada. Tam bu esnada PM'nin onayından çıkan ismin çizilmesi ve YSK ya gönderilmesi ile ilimizde seçimde partimizin çok büyük zarar göreceği kanaatini taşıyorum.” dedi.