CHP Kırşehir İl Başkanı Mithat Mutlu koordinesinde seçim sonrası yapılan basın toplantısında, parti tabanını eleştiren milletvekili adayı Yılmaz Zengin, "CHP seçmeni MHP'nin adayına destek vermiştir. Seçim sonrasında ise MHP'nin konvoyunu CHP önünden geçirmesi büyük bir saygısızlıktır." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir İl Başkanlığı'nda, 7 Haziran genel seçimleri ile ilgili değerlendirme yapıldı ve seçim sonrası basın bilgilendirildi. CHP parti binasında il, ilçe ve kadın kolları yönetiminin de katılım gösterdiği açıklamada konuşan milletvekili adayı Yılmaz Zengin, "7 Haziran seçimleri ülkemize ve demokrasimize hayırlı olsun. CHP örgütleri olarak seçim kanpanyamızı yürüttük. Halkımız ise süreç sonunda AK Parti ve MHP'yi tercih etti. Halkımızın tercihine saygım var. Bu durum demokrasinin gereğidir." dedi.

Seçmenine seslenen CHP milletvekili adayı Yılmaz Zengin, şu ifadeleri kullandı: "Ben sadece adaylarla değil, AK Parti devleti ve MHP'nin yerel yöneticileri ile mücadele ettim. Kamu desteklerini alarak seçim kampanyasını yürüttüler. Seçilmiş Belediye Başkanları halktan topladıkları vergiyi halkın hizmetine sunarlar. Ne acı ki, kamu desteği ile seçim kampanyaları yürütüldü. Kırşehir ve ilçe belediye başkanları vatandaşın hizmet için verdikleri vergileri seçim kampanyasına harcadılar. Tabi ki kamu gücü arkanızda olursa seçim kampanyanız da farklı olur. Bizim arkamızda ise kamu gücü değil rabbim ve halkımız vardı. İnşallah Kırşehirliler bu yapılanları iyi şekilde değerlendirirler, kampanya sürecimizde bizlere destek sunan örgütüme şahsım ve ailem adına teşekkür ederim."

CHP Kırşehir parti tabanına sert bir şekilde seslenen eski il başkanı ve milletvekili adayı Yılmaz Zengin, şunları kaydetti: "Seçimler demokrasinin gereğidir. CHP'nin 10 yıl boyunca il başkanlığı görevini yaptım. İnsanlar arasında ayrım yapmadım. Nezaketsizlikte bulunmadım. Herkese kapımız açık olurken hizmet etme noktasında yarışta bulunduk. Kazanan siyasi partileri ilk arayan bizler olurken kendilerini kutlayarak hayırlı olsun demişizdir. Ama gördük ki CHP'nin seçmeni MHP'nin adayına destek vermiş, MHP adayı ve İl Başkanı da CHP tabanına karşı saygısızlık yaparak bizim alanımızdan konvoy geçirerek CHP'ye küfretmiştir. Bunları yapanları da kınıyorum. CHP tabanı da inşallah mesajımı iyi şekilde alırlar."