CHP’den Adana milletvekili seçilen Zülfikar İnönü Tümer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Tümer, Türkiye’nin önemli bir seçim sürecini geride bıraktığını ve halkın tercihine saygı duyulması gerektiğini ifade ederek, şimdi gündemde olan konunun hükümet sorununu çözümlemek olduğunu söyledi. "Türkiye hükümetsiz kalmaz" diyen Tümer, bu amaçla CHP’nin yetkili organlarının gerekli çalışmaları yaptığını vurguladı. Tümer, ÇGC ve basın örgütlerini önemsediklerini, halkın gerçekleri öğrenebilmesi ve toplumun sesinin geniş kesimlere duyurulması için gereken bütün çalışmaları gerçekleştirmeye özen göstereceklerini vurguladı. Basın özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmez özelliği olduğunu belirten Tümer, "Milletvekili seçimlerinin ardından basın ve ifade özgürlüğünde bir rahatlama yaşandığı gözlenmektedir. Demokrasinin gerekleri yerine getirilecek ve basın özgür ortamdaki yerine kavuşacak." şeklinde konuştu.

TBMM’deki yoğun çalışma temposuna rağmen Adana’da yaşamaya devam edeceğini ifade eden Zülfikar İnönü Tümer, kentin sivil toplum örgütleri ve temel dinamikleriyle daima koordinasyon içinde olacağını vurguladı. Adana’nın sorunları ve çözümlerinin bilindiğini, bugüne kadar siyasi iradenin yokluğu nedeniyle bir aşama kaydedilemediğini belirten Tümer, şöyle devam etti: "Adana’nın en önemli sorunları işsizlik ve teşviklerin yetersizliği, hafif raylı sistemin yarattığı sıkıntılar, havaalanı konusu, enerji ihtisas bölgesi alanında sıkıntıların sürmesi, henüz turizm master planının hazırlanmamasıdır. Adana’nın gelişmesi ve ekonomisinin güçlenmesi için çalışmalar yapacağız. Sorunları TBMM’ye taşıyacak, ülkenin genel, Adana’nın kendine özgü konularına neşter vuracağız."

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de basın ve ifade özgürlüğünün konumunun demokrasinin gelişmişlik düzeyinin bir göstergesi olduğunu, basın kuruluşlarının karşılaştıkları sorunların çözümü ve çalışanlarının haklarının korunması için milletvekilleri ve Parlamento'ya büyük görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi.
Demokrasilerde halkın gerçekleri öğrenmesi ve toplumun sesinin duyurulmasının basın özgürlüğü ile mümkün olduğunu vurgulayan Esendemir, bu yöndeki çalışmalara her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Ziyarette ÇGC 2. Başkanı Sait Güleç, Mali Sekreter Sabit Özkeser ve Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Mete ile Yusuf Baştuğ da hazır bulundu.