Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, kamuoyunda metro olarak bilinen hafif raylı sistemin Adana’nın sırtında tam anlamıyla bir kambur oluşturduğunu söyledi.

CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Çukurova İlçe Kadın Kolları Başkanı Zihneti Emre ve İlçe Saymanı Ayşe Alpargu ile birlikte Yurt Mahallesi’nde Ayşe Palo’nun evine konuk olan Tümer, Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’e ait Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu simgeleyen tablo ve 1930 tarihli Cumhuriyet Gazetesi kupürü sürpriziyle karşılaştı.

Ev sahibi Ayşe Palo’ya teşekkür eden Tümer, Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi için mücadele ettiklerini belirtti. Engelli hakları, Suriyeli sorunu, Adana’daki trafik ve raylı sistem başta olmak üzere işsizlik ve Türkiye genelindeki kaosa dikkat çeken mahallelileri dinleyen Tümer, CHP’nin Türkiye genelinde barış, huzur ve mutlak demokrasi için harekete geçtiğini dile getirdi.

13 yıllık iktidar süresince yanlış dış politikalar nedeniyle Türkiye’nin çıkmaza sürüklendiğini vurgulayan Tümer, “Hiç kimse vatanından, toprağından ayrılmak istemez. Suriyelilerin dramını anlamak gerekiyor ancak Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da birçok sorunla karşı karşıya kalıyoruz. CHP iktidarında başta Suriye’de kalıcı barış olmak üzere tüm komşu ülkelerle iyi bir diyaloğa geçilecek ve ülkemizdeki mültecilerin sağ salim kendi ülkelerine geri dönüşü sağlanacak.” diye konuştu.

Metro olarak bilinen ‘hafif raylı sistemin Adana’nın sırtında tam anlamıyla bir kambur oluşturduğunu belirten Tümer, zamanın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılındaki Adana’daki mitinginde raylı sistemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredileceği sözünü verdiğini ancak bu sözün hiçbir zaman gerçekleşmediğini hatırlattı. Ankara, İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’nce hayata geçirilen raylı sistemlerin bakanlığa devredildiğini ancak Adana raylı sisteminin gündeme dahi alınmadığına işaret eden Milletvekili Tümer: Adana’yı milyonlarca dolar zarara uğratması bir tarafa ikinci etap projesinin de hayata geçirilmediğini de hatırlattı.

Tümer, “İkinci etap için de birçok kez açıklama yapan başbakan, bakanlar ve yetkililer bu sözünü de yerine getirmedi. Akıncılar Mahallesi’nde son bulan raylı sistemin bu mahalleden Çukurova Üniversitesi’ne kadar olan 8 kilometrelik ikinci etabının hayata geçirilmesi gerekiyor. İktidarın gündeminde olmayan bu proje CHP iktidarında ilk gündem maddelerimizden biri olacak. Adana’yı kaderine terk etmeyeceğiz.” diye konuştu.