CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, AKP ile yürütülen ve yaklaşık bir ay süren görüşmeleri halka anlatmaya başladıklarını belirterek, “Sorunun değil çözümün adresiyiz.” dedi.

Zülfikar İnönü Tümer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti. ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Aliye Gültekin ile bir araya gelen Tümer, görüş alışverişinde bulundu. 7 Haziran’da halkın hiçbir siyasi partiye ‘tek başına iktidar’ imkanı vermediğini belirten Tümer, ilk etapta CHP, MHP ve HDP’nin yer aldığı yüzde 60 blok ile 13 yıllık AK Parti iktidarına son vermeyi hedeflediklerini ancak bu konuda yaptıkları çağrının MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından kabul görmediğini hatırlattı.

Tümer, “Partimiz, kendisine bir sorumluluk verildiğinde sadece elini değil, gövdesini taşın altına koyma gerçeği ve sorumluluğuyla hareket etti. Ancak bu özveriyi karşı taraftan göremedik. Başbakana bir yerlerden talimat verildi ve koalisyon istenmedi.” ifadelerini kullandı.

AK Parti ile yaklaşık bir ay süren ‘koalisyon ön görüşme süreci’ ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Tümer, başta hukukun üstünlüğü olmak üzere parlamenter rejimin güçlendirilmesi, Cumhurbaşkanı'nın yasal sınırlara çekilmesi, barışçıl bir dış politika ve eğitim gibi konulardan oluşan 14 maddelik şartlarını daha önceden kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı.

Bu çağrıyla da ‘sorunun değil, çözümün adresi’ olacaklarını ilan ettiklerini vurgulayan Tümer, şöyle devam etti: “AKP ile yapılan görüşmeleri ilk etapta parti içinde masaya yatırdık. Ancak bunu halkımızın da bilmesi lazım. AKP’nin bu süreçte neye ve neden karşı çıktığını, ne yapmak istediğini halkımıza anlatmak için Türkiye’nin dört bir yanında sokaklara çıkıp, yaşananları tüm çıplaklığıyla ortaya koymaya çalışıyoruz. Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle gezip yaşananları bıkmadan, usanmadan anlatacağız. Halkımızın çıkar ve menfaatlerini görevlendirme nedeniyle Yalova’da iki günlük temaslarda bulunduk. 25-26 Ağustos’ta ise Karabük’te çalışma yapacağız.”

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise ziyareti için Tümer’e teşekkür etti, başarılar diledi.