CHP Manisa İl Teşkilatı, partinin 92. kuruluş yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk koyurak kutladı. Artan terör olayları ve şehitler sebebiyle buruk geçen kutlamada, gündemi de terör olayları oluşturdu. Törene CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, İl Başkanı Mustafa Ada, ilçe başkanları, il yönetimi, Kadın ve Gençlik kolları ile milletvekili aday adayları katıldı. Milletvekili Biçer ve İl Başkanı Ada'nın birlikte anıta çelenk koymasının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşı okundu.

Bir konuşma yapan Ada, “Bu yıldönümünde, cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu olan yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha şükranlarımızı ve saygılarımızı sunmak için buradayız ancak bu yıldönümümüzü büyük bir buruklukla karşılıyoruz. Ülkemizde her yere ateş düşüyor. Daha dün Salihli ve Turgutlu’da iki evladımızı toprağa verdik. Acımız çok fazla.” dedi. CHP'nin hem kuruluşun hem kurtuluşun hem çok partili yaşamın ve emeğin haklarını savunan sosyal demokrasinin partisi olduğunu söyleyen Ada, “Cumhuriyet Halk Partisi, AKP iktidarına ve Recep Tayyip Erdoğan diktatörlüğüne son verecek olan yürekli cumhuriyetçilerin partisidir. Ülkemizde huzurun, barışın, refahın sağlandığı bir ortamda, nice 92 yıllarda buluşmak dileğiyle yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın cumhuriyetçiler.” diye konuştu.

Milletvekili Biçer ise şunları söyledi: “Gerçekten çok acılı bir günde, partimizin 92. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bütün ulusumuzun, Manisa’nın, hepimizin başı sağolsun. 9 Eylül 1923'te ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partimiz'in 92. kuruluş yıldönümü kutlu olsun. 92. kuruluş yıldönümümüzü kutlarken huzurlarınızda, dev çınarımız Cumhuriyet Halk Partimiz'in bugüne kadar gelişinde emeği geçen bütün yoldaşlarımıza bir kere daha şükranlarımı sunuyorum. Hayatta olmayan yoldaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, aarı önünde saygıyla eğiliyorum.”