7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde Uşak adaylarını belirleme için ön seçim gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekili olmak için ilk üçe giren isimler belli oldu.
6 ilçe merkezinde gerçekleştirilen ön seçimde partili üyeleri 10 aday adayı için oy kullanırken kesin olmayan sonuçlara göre en fazla oyu Özkan Yalım aldı.
CHP’nin Uşak Milletvekili adaylarını belirlemek için il merkezinde ve Banaz, Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey ilçelerinde sandık kuruldu. Ön seçime katılan üyeler en az iki, en fazla üç aday adayı için oy kullandı. Sandıklar saat 17.00’de açılmaya başlandı ve CHP 10 aday adayı arasından 3 milletvekili adayını belirledi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Özkan Yalım birinci, İsmet Akın ikinci ve Mustafa Aydın üçüncü oldu. Henüz kesin olmayan sonuçlara göre sıralama ve oy dağılımları şu şekilde oluştu:

1- Özkan Yalım : 3315
2- İsmet Akın : 2083
3- Mustafa Aydın : 2050

İl Başkanı Ferit Güray, sandıktan çıkan sonucu değerlendirerek ilk üç sırayı elde eden aday adaylarını tebrik etti. Yapılan seçimle ilgili olarak tam oy sayılarını ve diğer rakamların ilerleyen saatlerde açıklayacağını belirten Güray; "30 Mart’tan itibaren 5’er kişilik 80 ekip oluşturarak seçim çalışmalarımızı hızlandıracağız. Ekiplerimizle çalmadık kapı bırakmayarak Uşak’tan 3 milletvekilliği çıkarmak için tüm Uşak’ı gezeceğiz" dedi.