Denizli'de CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı, patates fiyatlarının aşırı yüksek olduğu gerekçesiyle, “Altın Değil Bu, Patates” eylemi düzenledi. Delikliçınar Meydanı'ndaki eyleme İlçe Başkanı Sedat Demirci, CHP Denizli 2. sıra milletvekili adayı Kazım Arslan ve diğer bazı partililer katıldı.

Yaklaşık 5 kg. haşlanmış patatesi çeyrek dilimler halinde vatandaşlara dağıtan CHP'liler, pahalılığına dikkat çekmeye çalıştı. İlçe Başkanı Demirci, yemekleriyle büyüdükleri patatesi artık sofraya koyamaz hale geldiklerini belirterek, “Marketteki değer fiyatı 4.5 TL. Bunun sebebi mazottaki KDV oranı, bunun sebebi sulama suyundaki pahalılık, bunun sebebi üreticinin ürününü satamaması, haldeki tüccarın direkt kabzımala uyguladığı yaptırımlar. Belediyenin pazaryerlerinden aldığı yüksek ücretler. Bu yüzden artık patates 4.5 buçuk lira. Fakirin sofrasındaki en büyük değer olan patatese ulaşabilirlik günden güne zorlaşıyor. Artık çeyrek altın değerinde patates. O yüzden çeyrek patates dağıtma gereği duyduk. Tarım ülkesi olan ülkemizde maalesef artık dışarıdan buğday ithal eder hale geldik. Patatesi de dışarıdan ithal eder hale geleceğiz.” dedi.

‘PATATES TANEYLE SATILIR HALE GELİYOR’

Çok kıymetli hale geldiği için temsili patates getirdiklerini belirten Sedat Demirci “Sofralara da bundan sonra temsili alınacak. Bizim çocukluğumuzda pazaryerine kamyon yanaşırdı, çuvallarla dökerler, arkada da bir kamyon patates olurdu. Şimdi patates tezgâhlarda adetle. Daha önce Macaristan’da aynı şeyi, tezgâhta taneyle satıldığını görmüştüm. Şimdi aynı durum, günden güne aynı hale gelecek.” diye konuştu.

‘FAKİR FUKARA ARTIK PATATESİ SOFRAYA KOYAMIYOR’

Milletvekili adayı Arslan da iktidarın her alanda hiçbir şeye çözüm bulamadığını öne sürdü. Kazım Arslan, “Fakirin fukaranın yiyebileceği herkesin sofrasında bulunan patatesi bugün almakta vatandaşın zorluk çektiği, bunun da 4.5 lira değerini bulduğu, dolayısıyla en kıymetli ürün haline geldiği noktasını işaret etmek için bunu yapıyoruz. Türkiye’de maalesef yanlış giden çok şey var, başta tarım olmak üzere. Tarımdaki üretim düşmüş vaziyette. Tarımdaki üretim pahalı elde ediliyor. Pazarı olmayan çiftçimiz de malını zaman zaman satamıyor. Bazı zamanlar denize dökerken bazı zamanlar da vatandaşımız yüksek fiyatlarla almak zorunda kalıyor.” şeklinde konuştu.

Ardından Demirci ve Arslan, bir patatesin üzerindeki “CHP” yazısını kağıda basarak, eyleme diğer katılanlarla birlikte alkışlarla pahalılığı protesto etti.