Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri milletvekili adayı Çetin Arık, “Aslında bu ülkenin kaynaklarının büyüklüğünü AKP’liler de biliyor. Ancak önemli olan bu kaynağı nasıl kullanacağız. Biz tercihimizi saraylardan yana değil halktan yana kullanacağız.” dedi.

CHP’li aday seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bir düğüne katılan Arık, daha sonra Cırgalan Küme Evler’de bir ev toplantısına katıldı. Mahalle sakinleriyle görüşen Arık, partilerinin vaatleri ile ilgili bilgiler verdi. CHP milletvekili adayı Çetin Arık, Konaklar Mahallesi Muhtarı Recep Karaca’nın kızı Elif Karaca’nın düğün törenine katıldı. Bir ömür boyu mutluluğa evet diyen Dursun-Elif Karaca çiftine mutluluklar dileyen Arık, davetlilerle birlikte halay çekti.

Milletvekili adayı Çetin Arık, düğün töreninin ardından Cırgalan Küme Evler Mahallesi’nde bir ev toplantısına katıldı. Ev toplantısında ağırlığı besicilik yapan mahalle sakinleriyle bir araya gelen Arık’a vatandaşlar, CHP’nin projelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Engelli bir vatandaş ise AKP’lilerin 30 Mart yerel seçimleri öncesinde mahallelerini ziyaret ettiği, kendisine iş sözü verdiğini ancak seçimlerin ardından ise kendisiyle görüşmediklerini belirterek, şikayetlerini dile getirdi.

Kendisinin de bir çiftçi çocuğu olduğunu hatırlatan Arık, tıp fakültesini kazandığını köyün kuzularını güderken babasının gözyaşları içinde kendisine haber verdiğini ifade etti. Vatandaşların sorunları dinleyen Arık, bir vatandaşın, “Kendilerine özel uçak alıyorlar, vatandaşa gelince kaynak yok diyorlar. Enerji Bakanı 800 bin liraya makam otomobili alıyor. Diyanet işleri Başkanı milyonluk arabaya biniyor. Halka bin 500 lirayı çok görüyorlar” şeklindeki sözleri üzerine, CHP’nin projelerinin kaynağının hazır olduğunu vurguladı. Arık, “Aslında bu ülkenin kaynaklarının büyüklüğünü AKP’liler de biliyor. Ancak önemli olan bu kaynağı nasıl kullanacağız. Biz tercihimizi saraylardan yana değil halktan yana kullanacağız. Biz her bakana özel uçak demiyoruz. Biz geliri olmayan her ailenin 720 TL geliri olacak diyoruz. Biz devletin prestijini bin odaları saraylarda değil, çocukların yatağa aç girip girmediği ile ölçüyoruz. Evet, bu ülkenin kaynakları var. Önemli olan bu kaynakları nereye kullanacağız. Biz bu ülkenin kaynaklarını saraylar için değil, yine bu ülkenin insanları için kullanacağız. Bizim tercihimiz saray değil, bizim tercihimiz halk” diye konuştu.