Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayları, Adana'nın İmamoğlu ilçesinde vatandaşlara partilerinin sosyal sorumluluk ve yoksullukla mücadele konusundaki projelerini anlattı.

CHP Adana milletvekili adayları, Zülfikar İnönü Tümer, Mustafa Kemal Özkan, Müzeyyen Şevkin ve Yüksel Karaaslan, CHP İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse ile birlikte çıktıkları ilçe turunda, taşeron işçisi olmayan bir Adana için çalışacaklarını vurguladı.

CHP kadrolarının kamuda alt-işveren ve rödovans uygulamasına son vereceğini, CHP iktidarında tüm taşeron işçilerin kadrolu olacağını vurgulayan CHP’li adaylar, “Tüm kamu çalışanları grevli toplu sözleşme hakkına kavuşacak. Haftalık çalışma süresi, ücrette bir azalma olmaksızın 40 saate inecek. Özerk yapıda bir ‘İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Konseyi’ oluşturulacak. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları ücretlerini işverenden değil oluşturulacak fondan alacak.” dedi.

Asgari ücret üzerindeki vergilerin kalkacağını dile getiren CHP’li adaylar, “Asgari ücret aylık net bin 500 liraya yükselecek. Asgari ücret, her yıl, enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacak.” diye konuştu. TOKİ’nin yapacağı sosyal konutlarda arsa ücreti alınmayacağını, maliyetin yüzde 40 oranında düşeceğini ifade eden adaylar, “Ev sahibi olmayanlar, yaşı ve geliri ne olursa olsun, arsa maliyetsiz, peşinatsız, uzun vadeli kredi avantajıyla aylık 277 lira taksitle ev sahibi olacak.” dedi.