Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri milletvekili adayları, Kocasinan Belediyesi hizmet binası içerisinde faaliyet gösteren kurumların çalışanlarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kocasinan Belediyesi’nde güvenlik şefi olduğunu belirten bir kişi belediye başkanının talimatı olduğunu ifade ederek, CHP’lilerin ziyaretini engellemek istedi. CHP adayları Çetin Arık ve Aşkın Genç, CHP’nin iktidara yürüdüğünü ifade ederek, hiçbir girişimin CHP iktidarını engelleyemeyeceğini vurguladılar.

CHP milletvekili adayları Çetin Arık ve Aşkın Genç, Kocasinan Belediyesi hizmet binası içinde bulunan resmi kurumları ziyaret ederek, vatandaşlar ve personelle görüştü. Tapu Kadastroya ait bölümün gezildiği sırada CHP adaylarının yanına gelen 2 özel güvenlik görevlisi, CHP’lilerin kamu kurumu içinde gezmelerinin yasak olduğunu öne sürdü. CHP’li adaylar, bulundukları alanın Kocasinan Belediyesi değil, Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne ait olduğunu ifade ederek, Kocasinan Belediyesi’nin müdahalesinin söz konusu olamayacağına dikkat çekti. Bunun üzerine Kocasinan Belediyesi ekipleri, belediyeye ait bölümleri ziyaret etmemeleri taleplerini ileterek, ayrıldı.

'KRALDAN ÇOK KRALCILAR'

Yaşanan olayları değerlendiren CHP milletvekili adayı Aşkın Genç, seçime sayılı günler kala böyle bir yaklaşımı doğru bulmadığını ifade ederek, “Bu durumdan Kocasinan Belediye Başkanının haberinin olduğunu düşünmüyorum. Kocasinan Belediyesi’nde çalışan personel de Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı. Biz burada siyasi propaganda yapmıyor, vatandaşlarımızın elini sıkıyor, onların bizden talep ve isteklerini öğreniyoruz. Biz bugüne kadar seçim yarışını demokratik kurallar içinde centilmence yürüttük, bundan sonra da aynı şekilde davranmaya devam edeceğiz. Umut ederim ki tüm partiler aynı şekilde bu işi yürütürler” diye konuştu.

'8 HAZİRAN’DA İKTİDARIZ'

Türkiye’nin CHP’nin projelerine inandığını ve güvendiğini ifade eden CHP milletvekili adayı Çetin Arık ise CHP’nin iktidara yürüyüşünün AKP’yi ve yandaşlarını korkuttuğunu söyledi. 8 Haziran sabahı Türkiye’nin CHP iktidarına uyanacağını ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biz yasaklarla hiçbir sorunun çözüleceğini düşünmüyoruz. Çözüm sadece ve sadece demokrasidir. AKP, kamunun tim imkânlarını kullanıp, yetim hakkıyla mitingler düzenlerken, bizim vatandaşlarımıza bir merhaba dememizi engellemeye çalışıyor. Emin olsunlar ki, bu çabaları boşuna. CHP kararlı adımlara iktidara yürüyor. Biz de her vatandaşımızın elini sıkarak, CHP iktidarında bizlerden talep ve isteklerini öğrenmek istiyoruz. Kimse ne halkla buluşmamıza ne de iktidar olmamıza engel olamaz. Saltanat hayali kuranların hayalleri, 8 Haziran sabahında halkın gerçekleriyle son bulacak. CHP iktidarı, halkın iktidarı kurulacak.” dedi.