Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri milletvekili adayı Çetin Arık, seçim çalışmaları kapsamında ilçe ve beldeleri ziyaret etti. Ziyarette kendisine AK Parti iktidarını şikayet eden çiftçilerle konuşan Arık, “Sorunlarınızı da çözümlerini de biliyoruz. CHP iktidarında çiftçi üretmekten korkmayacak. Mazot 1,5 lira olacak, çiftçinin yüzü gülecek” dedi.

CHP milletvekili adayı Çetin Arık, seçim çalışmaları kapsamında Sarıoğlan ilçesini ve mahallerini ziyaret etti. İl Başkanı Mustafa Ayan’ın da katıldığı ziyarette çiftçiler AK Parti iktidarında şikayetçi olarak, “Artık ekmeye korkar olduk. Ürettiğimiz ürün maliyetimizi dahi karşılamıyor. Böyle giderse biz de köylerimizi bırakıp, şehre gideceğiz” diyerek dert yandı.

Çiftçileri dikkatle dinleyen CHP adayı Çetin Arık işçinin, işsizin, çiftçinin, emeklinin, gençlerin sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini bildiklerini vurguladı. CHP iktidarında tüm kesimlerin sorunlarının çözümünün hazır olduğunu ifade eden Arık, “Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Hangi şartlarda yaşadığınızı, hangi sorunlarla uğraştığınızı çok iyi biliyoruz. Biz bu sorunları çözmeye talibiz. Bugün çiftçimiz üretmeye korkuyor. Ürettiği zaman bırakın kar etmeyi, üstüne üstelik bir de borçlanıyor. CHP iktidarında çiftçinin girdi maliyetlerini düşüreceğiz. Çiftçimiz, ürettiği için borçlanmayacak. Önemli maliyet kalemlerinden biri mazot. Biz mazotu 1,5 liradan çiftçimize vereceğimizi söyledik. Tepki gösterdiler. Olmaz dediler. Olur, hem de çok güzel olur. AKP iktidarının lüks yatlara tanıdığı kolaylığı biz çiftçimize tanıyacağız. Onlar yakutta, pırlanta da vergiyi sıfırlıyor, biz de çiftçimizin evine ekmek götürebilmesi için mazotta vergiyi sıfırlayacağız. Sürekli olarak söylüyoruz. Ülkeyi yönetenler bir tercih yapmak durumundadır. Biz tercihimizi lüks yatlardan değil, çiftçimizden yana yapacağız. Biz saltanat için değil, halk için çalışacağız” diye konuştu.

Halkın sorunları çözmek için söz veren Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biz söz verdiğimiz zaman o sözümüzün gereğini yaparız. Bizim için söz namustur. 6 milyonun üzerinde işsiz, 17 milyon yoksulun olduğu Türkiye tablosunu yıkmak, yaşanacak bir Türkiye için size söz veriyoruz. Siz de oylarınızla bize güç verin. Oy verin gitsinler, yaşanacak bir Türkiye’yi birlikte kuralım.” dedi.