Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Felahiye Cumhuriyet Parkı’nda bulunan Atatürk heykelinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olduğunu hatırlatan Arık, “Merak ediyorum, Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ve onun gibi düşünenlere Atatürk ne yaptı? Sanırım bu zihniyet Atatürk sayesinde padişahın kulu olmaktan kurtulup bir birey, bir yurttaş, bir belediye başkanı oldukları için Atatürk’e böyle hakaret etmeye kalkıyorlar.” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yaptığı açıklamada Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun’a tepki gösterdi. Arık, “Atatürk’ün heykelini sökenler, bu ülkenin yurttaşlarının yüreğinden nasıl sökecekler? Buna dün olduğu gibi bugün de yarın da güçleri yetmeyecek. Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, mazlum milletlerin örnek aldığı örnek bir şahsiyettir.” ifadelerini kullandı.

“Merak ediyorum, Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ve onun gibi düşünenlere Atatürk ne yaptı? Sanırım bu zihniyet Atatürk sayesinde padişahın kulu olmaktan kurtulup bir birey, bir yurttaş, bir belediye başkanı oldukları için Atatürk’e böyle hakaret etmeye kalkıyorlar.” diyen Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bugün Atatürk ve silah arkadaşlarının emperyalistlere karşı kanla, canla kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’nin mirasını satmaktan başka icraatları olmayanlar, her fırsatta Atatürk’e ve Cumhuriyete hakaret etmeye kalkıyorlar. Siyasi gelecekleri için ülkeyi kan ve gözyaşına mahkum etmekten en küçük bir sakınca görmeyenlerin peşinden koşanların, Atatürk’ü anlamalarını da onun mirasına sahip çıkmalarını da beklemiyorum. Çünkü onların ne yüreği ne de beyinleri, Atatürk’ü de, bağımsız Türkiye’yi de, yurttaş olmayı da anlamaya yetmez. Zaten Atatürk’ü anlamış olsalardı bugün bulundukları yerde olmazlar; böyle çirkin, böyle gayri ahlaki bir tabloya sebep olmazlardı. Bu çirkin tabloyu ve bu tabloya sebep olanları şiddetle kınıyor, yetkilileri konunun gereğini yapmaya davet ediyorum.”