Esnaf ziyaretleri ile seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa milletvekili adayı Ali Murat Bucak, esnafın kredilerle ayakta durduğunu belirterek, “Kredinin yüzde 80’nini silerek esnaflarımızın rekabet gücünü artıracağız” dedi.

CHP Şanlıurfa’da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili adayları Haşimiye, Balıklıgöl ve Pasaj esnafını ziyaret ederek desteklerini istedi. Esnaf Suriyeliler yüzünden iş yapamaz olduğunu belirtirken seçim vaatlerini seçmene anlatan CHP’li adaylar, çözüm için sandığı gösterdi.

CHP milletvekili adayı Ali Murat Bucak esnaf gezilerinde yaptığı açıklamada, “Esnaflarımıza sorduğumuzda birçoğunun borçlu olduğunu gördük. Bunlar genelde esnaf kefaletten kredi kullanarak iş yerlerini açıyorlar. Seçim bildirgemizde de beyan ettiğimiz gibi CHP iktidarında esnaflarımızın kullanmış olduğu kredinin yüzde 80’nini silerek esnaflarımızın rekabet gücünü artıracağız” dedi.

'OLMAYAN HASTANELERİN TEMELİ ATILIYOR'

Esnaf ziyaretleri sonrası açıklama yapan CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Hasan Oğul da hükümetin hayali açılışlarla algı yaptığını dile getirdi. Hükümetin bilbord siyaseti yürüttüğünü aktaran Oğul, “Memlekette büyük bir kriz var ama iktidar her fırsatta bunu inkâr ediyor. Bunlar 13 yıldır bu memleketin değerlerini hiçe sayarak, inançlarına değer vermediler. Bugün baktığınızda aç insanlar topluluğu oluşturdular. Memleketin yüzde 80’i geçinemiyor, yüzde 90’ı borçlu ama maalesef buna rağmen trilyonluk Mercedes arabalara çerez parası diyebiliyor yöneticiler. Hafta sonu Şanlıurfa’da bir komedi izledik. Olmayan hastanelerin temeli atılıyor. GAP Havaalanı'na sahip çıkıyorlar ama GAP Havaalanı Sayın Cevheri zamanında temelleri atıldı o zaman havalimanı olarak yapıldı ama sahip çıkmadılar diye havaalanı olarak kaldı. 1700 Yataklı Devlet Hastanesi yapıldı diye billboard reklamı yapıyorlar ancak öyle bir hastane yok ne ihalesi yapılmış ne de yeri belli.” ifadelerine yer verdi.