Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı Nihat Çerçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın, 2 Şubat 2015 tarihinde TRT Haber kanalında kameralara yansıyan görüntülerine tepki gösterdi. Çerçi, “Varank'ın 7 kanalın kapatılması için söylediği sözler, hukukun ayaklar altına alıp çiğneyen AKP’nin anayasal suç işlediğinin açık kanıtıdır.” dedi.

Eski Orman Bakanı Arif Sezer ile esnaf ziyaretinde bulunan Çerçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın basına yansıyan sözlerini değerlendirdi. Çerçi, şunları kaydetti: “Varank'ın 7 kanalın kapatılması için söylediği sözler, AKP'nin anayasal suç işlediğinin açık kanıtıdır. Varank'ın Nokta Dergisi'nin toplatılması için de yargıyı devreye sokan kişi olduğu herkesçe malumdur. Özgür medyayı susturmaya yönelik bu girişimleri gören, duyan savcımız kalmadı. Hukuk biterse devlet de biter.”

Ortaya çıkan Varank videosunun, AK Parti'nin tüm uygulamalarının, keyfi ve hukuksuz olduğunun göstergesi olduğunu savunan Çerçi, şöyle konuştu: “Varank, Nokta Dergisi'nin toplatılması için de yargıyı devreye sokan kişidir. Varank'ın 7 kanalın kapatılması için söylediği sözler, AKP'nin anayasal suç işlediğinin açık kanıtıdır. Bunun hesabını yargıda verecekler. Digitürk 7 kanalı derhal platforma almalı, Türksat hiçbir hukuki kaynağı olmadığı birkez daha açığa çıkan sansür girişimine son vermeli. Yedi kanalın keyfi bir biçimde kapatılmak istenmesi, halkın haber alma hakkının engellenmesidir. Bu suç cezasız kalmayacaktır. Mustafa Varank, bu gün olmasa bir gün mutlaka yargıya hesap verecektir."