CHP Kırşehir Milletvekili adayı Dr. Osman Kök, Koza İpek Medya Grubu'na kayyum atarak el konulmasına tepki gösterdi. Kök, “Artık hükümet arzu ettiği medya grubuna el koyabiliyor, yapılanlar bu anlama geliyor.” dedi.

CHP Kırşehir Milletvekili adayı, “Yapılanlar çok tehlikeli. İki açıdan çok tehlikeli bir gelişme. Birincisi artık hükümet arzu ettiği medya grubuna el koyabiliyor, yapılanlar bu anlama geliyor. Hukuk yok, savcının bir yazısı ile nasıl Digiturk’ten 7 kanalı çıkardılarsa, bir yazı ile kayyum atıyorlar. İkinci tehlikeli bölüm, bunun tamamen bir terörle mücadele değil, bir AKP operasyonu olduğu ortaya çıktı. Sabah gazetesinin reklam müdürü, AKP’nin bilmem ne başkanı gibi. Tamamen bunlardan oluşan bir ekip. Bu da yargıya olan güveni biraz daha sarstı. Yani kararı yazan, kararı alan Cumhuriyet savcısının, Cumhuriyet savcısı değil AKP Savcısı olduğu açıkça ortaya çıktı.” dedi.

'Bu ülkede kayyumluk yapacak tarafsız başka bir adam bulamıyor musunuz siz?' sözleriyle açıklamasını sürdüren CHP Kırşehir Milletvekili adayı Kök, “Hadi bu kararı aldın, mücadele edeceğim dedin, tarafsızlığını koru. Cumhuriyetin savcısısın sen, öyle insanlar atayabilirdi ki herkes evet bu insanlar bunu iyi yönetirler diye. Oraya götürdükleri kişilerle AKP yeni medya alanları kazanmış oluyor. Eğer buna medya yeterli tepkiyi göstermezse, aydınlar, sivil toplum örgütleri yeterli tepkiyi göstermezse, üniversiteler yeterli tepkiyi göstermezse AKP der ki ‘Ya ben her istediğimi yapabiliyorum ve kimse de tepki göstermiyor…’ Göstermeliler. Her kuruma gelebilirler. Terörle bağlantı kurup. Ne olacak önce havuz medyasına yayın yaptırırlar, o yayından sonra gerekçe gösterip öbür tarafa gidebilirler.” şeklinde konuştu.

Osman Kök, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan olumsuz gelişmelerin giderek arttığına vurgu yaparak, bu olumsuzluklardan Kırşehir’in de en ağır şekilde etkilendiğini dile getirdi.