Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, protokolün 19 Mayıs kutlamalarında saygı duruşu ve İstiklal Marşı törenlerine katılmamasına büyük tepki gösterdi. CHP’li Köse, “Gaziantep Valisi, Emniyet Müdürü, Büyükşehir Belediye Başkanı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı törenlerine katılmıyorlar. Genelgeye sığınarak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı törenlerine katılmamanın nasıl bir izahı olabilir?” diye sordu.

Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen 19 Mayıs törenlerinin ilk kısmında saygı duruşu ve İstiklal Marşı törenlerine katılmayan, törenin ikinci kısmına katılan protokole, CHP’den tepki geldi. CHP İl Başkanı Sait Köse, törene katılmayan Gaziantep Valisi, Emniyet Müdürü, Büyükşehir Belediye Başkanı’na sert tepki göstererek, “Dini bayramları nasıl kutluyorsak, milli bayramlara da aynı değerin verilmesi gerekmektedir. Bir genelgenin arkasına sığınarak törene katılmamanın bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Sayın Vali, programın ev sahibi olarak törene nasıl katılmaz, inanın anlamakta güçlük çekiyorum. Genelgeye sığınarak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı törenlerine katılmamanın nasıl bir izahı olabilir? Genelge İstiklal Marşı’nı söylemeyin mi diyor? Büyükşehir Belediye Başkanı nerede? O da programın ikinci bölümünde geldi. Ona da mı genelge geldi? Ben ne yazık ki bunun bir anlamı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

'Bu şekilde bayramlar kutlayacaksa, hiç kutlamasınlar' diyen Köse, “Protokol, halk oyunlarının oynandığı, şiirlerin okunduğu ikinci kısma katılmayı tercih ediyorlar. Bu davranış milli değerlerimize, bayrağımıza ve İstiklal Marşı’mıza saygısızlıktır.” şeklinde konuştu.