CHP Adana milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, Aladağ ilçesinde maden işçileriyle bir araya geldi. Krom maden işletmesinde çalışanların sorunlarını dinleyen Türkmen, işçilerle Zonguldak, Soma, Ermenek ve daha onlarca maden faciasında ölenleri andı.

Yemekhanede madencilerle yemek yiyen Türkmen, ardından başına baret takarak işletmenin her kademesinde çalışanlarla selamlaştı. Elif Doğan Türkmen, Türkiye’deki bütün maden ocaklarında koşulların Aladağ’daki gibi iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizip, CHP’nin daima emekten ve emekçiden yana olduğunu ifade etti.

Çalışma koşulları ziyaret ettiği krom maden işletmesi gibi olmayan, insan sağlığını hiçe sayan pek çok maden ocağı olduğunu anlatan Türkmen, “Son dönemde yaşanan facialar kaza değil, katliam. Biz, iş kazalarında ölümü kader olarak algılayan anlayışa son vereceğiz ve iş cinayetlerine neden olan çalışma koşullarını değiştireceğiz. Tersaneler, madenler ve inşaatlar başta olmak üzere, iş yerlerini ölüm tuzağı olmaktan çıkaracağız.” dedi.

Madencilerden, işçi ücretleri konusunda da bilgi alan CHP’li Türkmen, çalışan ücretlerinde düzenlemeler yapılacağını söyleyip, “Asgari ücret vergileri kaldırılıp, bin 500 lira yapılacak. Her vatandaş emeğinin tam karşılığını alacak. Türkiye, hiçbir vatandaşını yoksul bırakmayacak kadar güçlü ve büyük bir ülke.” diye konuştu.

İşletme sahipleri ve mühendislere, işçilere yaratılması gereken güvenli ortam hakkında konuşan Elif Doğan Türkmen, işletmedeki bir kadın mühendisi görünce, kadının her alanda olması için uzun yıllar çalışmalar yaptığını, maden işletmesinde çalışan kadının, tüm kadınlar için onur verici olduğunu söyledi.