CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın mantar hastalığından dolayı yüzde 30 rekolte düşüklüğü yaşayan patates üreticisiyle adeta alay ettiğini söyledi.

Köksal, yaptığı açıklamada, Özkaya’nın çitçilere “Traktörünüzün tekerini yıkayın”, “Tarlanızı nadasa bırakın” diyerek dalga geçtiğini iddia etti. Köksal, çiftçilerle ve üreticilerle dalga geçildiğinin altını çizerek, “Patates üreticilerinin sıkıntıları çözülecek mi? Zararları karşılanacak mı? Yoksa tereciye tere satar gibi yıllardır çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımıza ‘tarlanı nadasa bırak’,’ traktörünün tekerini yıka’ denerek alay eder gibi akıl mı verilecek?” dedi

Köksal geçtiğimiz günlerde patates ve kiraz üreticilerini ziyaret edip yağmurdan dolayı oluşan zararları yerinde tespit ederek, üreticilerin sıkıntılarını dinlemişti. Sıkıntıları tespit ettikten sonra Ankara’ya dönen Köksal, gerekli çalışmaları yaparak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e çiftçilerin zararlarının Afet Fonlarından karşılanmasını istemiş, borçlarının da bir yıl ertelenerek altı eşit taksitte ödenmesi gerektiğinin altını çizmişti.

"AKP'Lİ VEKİL KOMİSYONUN TAVSİYELERİNİ OKUYOR"

Köksal, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP milletvekilleri vatandaşlarla ve üreticiyle dalga geçiyor. AKP zihniyeti yine vatandaşı uyutmanın derdin de. Birisi çıkıyor ‘yoğun yağmur yağması sonucu zarar gören çiftçilerimizin zararlarının karşılanması için girişimlerimizle komisyon oluşturuldu’ diyor, gazetelere basın açıklaması gönderiyor. Basın açıklamasını detaylı okuyan vatandaşlarımız beni arayıp ‘bunlar bizimle dalga geçiyor’ diyorlar. Biz diyoruz ki yoğun yağmurdan dolayı zarar gören çiftçilerin zararları karşılansın, borçları bir yıl ertelensin, AKP milletvekili de çıkıp komisyon raporunu basın açıklaması olarak gönderiyor. Neymiş efendim, ‘tarlanızı nadasa bırakın’, ‘traktörün tekerini yıkayın diyerek’ yıllardır çiftçilik yapan üreticilerimizle dalga geçer gibi rapor hazırlıyorlar.”

Köksal, zor şartlar altında çiftçilik yapan üreticilerin ektiği arazinin hacizli, kullandığı traktörün hacizli veya ipotekli olduğunu anlattı. Köksal, “Tarlaya attığı gübre, traktörüne koyduğu mazot bile veresiye, taksitle alınmışken üreticilerimizle kimse dalga geçemez. TBMM açılır açılmaz bu konuyu tekrar gündeme getireceğim. Çiftçilerimiz mağdur, oluşan zarar karşılansın, borçlar bir yıl ertelenip altı eşit taksitle ödensin.” dedi.