Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP Adana milletvekili adayı Zülfikar İnönü Tümer, Ceyhan’da toplantıya katıldı, sanayi sitesi esnafını gezdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili adayı Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’la birlikte seçim çalışmaları kapsamında Ceyhan’da temaslarda bulundu. İlk olarak CHP Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt’un düzenlediği toplantıya katılan Tümer ve Karalar, halkın iktidar değişiminden yana tavır koyduğunu belirtti.

Ceyhan İlçe Başkanlığı’nın teras katında düzenlenen toplantıda ilk sözü alan Zülfikar İnönü Tümer, "Türkiye’deki çoğunluk iktidardan umudunu kesmiş durumda. İnsanlar barış, huzur ve adalet istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ekonomik hedefleri insana yaraşır bir yaşam seviyesinin ortaya serilmesine yöneliktir. Türk halkı CHP iktidarında asıl sosyal demokrat bir partiyi ve siyasi iradeyi görecektir. CHP olarak olmamız gereken yerde ve dik durarak gücümüzü göstereceğiz. CHP’lilerden başka partilere oy kaymasına gönlümüz razı değil. Bir tek oya bile çok ihtiyacımız var." diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Türkiye’de en sorunlu ilçenin Seyhan olmasına karşın halkın sorunlarına çözüm üretmek için büyük mücadele örneği sergilediklerini söyledi. Adana’da en çalışkan belediyenin Seyhan olduğuna işaret eden Karalar, "Biz hortumları Seyhan’da keserek başladık. Bir yıl içerisinde geçmiş belediye döneminden 5 kat fazla asfalt dökeceğimizi söyledik ve gerçekleştirmeye başladık. Çünkü dışarıda satılan asfaltın önünü kestik. 25 yılda Seyhan’da 162 park yapılmış, biz bir yılda 16 park yaptık. 25 yılda 16 semt pazarı yapılmış, biz bir yılda 6 semt pazarı yaptık. Spor tesisi yok, biz bir yılda 6 spor tesisi yaptık." dedi.

CHP Parti Okulu Eğitmeni Avukat Mustafa Çinkılıç da sandık güvenliğinin önemine işaret etti. Çukurova Bölgesi’nde CHP’nin sandığa sahip çıkması durumunda birinci parti olacağını dile getiren Çinkılıç, seçim esnasında sorun yaşayan vatandaşların parti avukatlarını arayabileceğini vurguladı.

Zeydan Karalar ve Zülfikar İnönü Tümer, buradaki toplantının ardından Ceyhan Sanayi Sitesi esnafını gezdi. Esnafın sorunlarını dinleyen Karalar ve Tümer, CHP’nin Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ), esnaf ve sanatkarlar ile sanayicilere stratejik destek sağlayacağını vurguladı.