Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve CHP Adana milletvekili adayı Zülfikar İnönü Tümer, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi’nin konuğu oldu.

TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Kutluca, CHP milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen’e yapılan silahlı saldırıyı kınadığını belirterek başladığı konuşmasında, “Seçim öncesinde diğer partilerin milletvekili adaylarına ve Elif Hanım'a yapılan bu alçak saldırılar birliğimizi bozma amaçlıdır. Bu saldırılar Adanalı her ferde yapılmıştır. Hangi siyasi parti olursa olsun hangi milletvekili adayı olursa olsun bizimdir ve bizlere emanettir.” dedi.

CHP’nin emekçilerin, ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların, barış yanlılarının partisi olduğunu belirten İl Başkanı Burhanettin Bulut, CHP’nin seçim programının toplumun tüm kesimlerini kucakladığını vurguladı. Seçim öncesinde CHP iş dünyası grubunun Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği temaslarla iş dünyasının sorunlarını yerinde tespit edip bu sorunların akılcı çözümlerini seçim programına aldığını ifade eden Bulut, “CHP iktidarında hem işveren hem de çalışanlar rahat bir nefes alacak.” şeklinde konuştu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’da yıllar boyunca binlerce kişiye iş ve aş sağlayan fabrikaların tek tek kapatıldığına dikkati çekerek Adana’nın bugün işsizlikle, yoksullukla boğuşan bir kent haline dönüştüğünü söyledi. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Çukurova Belediyesi’ne on binlerce iş başvurusu yapıldığını dile getiren Çetin, belediyelerin 'İş ve İşçi Bulma Kurumu' gibi görüldüğünü söyledi. Tüm bu sorunların sosyal demokrat politikalarla çözülebileceğini kaydeden Çetin, “Çözüm CHP’nin iktidara gelmesi.” ifadesini kullandı.

CHP Adana milletvekili adayı Zülfikar İnönü Tümer ise ülkedeki en büyük sorununun üretim eksikliği olduğunu vurguladı. Üretimden uzaklaşılmasının ekonomik ve sosyal sorunları tetiklediğini kaydeden Tümer, tüketim yerine üretimi teşvik eden politikaların yaşama geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.