Gaziantep CHP milletvekili adayları, köylerde çiftçilerin mazot teşekkürleri ile karşılaştı. Mazot fiyatlarının bellerini büktüğünü belirten çiftçiler, CHP’nin mazotu 1,5 lira yapma vaadinin, nefes aldıracağını dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayları Oğuzeli ve köylerini ziyaret edip vatandaşlarla buluştu. CHP milletvekili adayları Oğuzeli ilçesi ve ilçeye bağlı; Yeşildere, Büyük Şahinbey Körkün köylerinde CHP’nin iktidara geldiğinde yapacağı çalışmaları anlattı. Vatandaştan yetki isteyen milletvekili adayları iktidara geldikleri zaman çiftçiye mazotun 1.5 TL’den verileceğini belirtti.

Ülke tarımının can çekiştiğini belirten çiftçiler ise mazot fiyatlarının düşürülmesinin çiftçiye önemli bir destek olduğunu belirterek, “Artan maliyetlerle baş edemiyoruz. Ne yazık ki ürettiğimizin karşılığını alamıyoruz. Maliyetleri düşürmek adına mazot fiyatının 1,5 lira olması da bize büyük bir destek olacaktır. CHP’nin bu projesine gönülden destek veriyoruz. Bu proje, ülke tarımına can suyu olacaktır.” dediler.

Projelerin kaynaklarını da açıklayan milletvekili adayları Türkiye’de kaynağın olduğunu, kaynağın yandaşa değil de vatandaşa aktarılacağını belirttiler. CHP adayları Oğuzeli ve köylerinde gösterilen ilgiden son derece memnun olurken, köylerde CHP’nin iktidar yürüyüşünün vatandaştaki yansımasını da gördüklerini belirttiler.