Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, partisinin yıllar sonra pozitif bir kampanyayla seçime girdiğini, bunun yansımalarının da kamuoyunda görüldüğünü söyledi.
7 Haziran’da yapılacak seçimin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu aktaran Bulut, “Emeklilere yılda iki maaş ikramiye, kredi kartlarına gelen faizlerin yüzde 80’inin silinmesi, atanamayan öğretmenlerin sorunlarının çözülmesi bizim için önemli kampanyalar. Halk nezdinde ciddi oranda destek gördü. CHP bu kez farklı ve güzel kampanyalar yapıyor. Bunun yansımalarını da kamuoyunda görüyoruz.” dedi.

Bu kez de mevcut iktidarın devam etmesi halinde ülkenin geleceği ve rejim için büyük endişeler yaşadıklarını dile getiren Bulut, “AKP’de çift başlılık var. Kimin sözünün geçtiği belli değil. 12 yıldır toplumun bir çok kesimiyle işbirliği yapan AKP’nin etrafında küçük bir zümre kaldı. Ülkenin yüzde 80’i mutsuz. Ancak bu mutsuzluk sandığa yansımıyor. İyi bir alternatif arayışı var. Bu dönemde özellikle pozitif, halkın kabul gördüğü kampanyalarla CHP bu alternatif olacağını gösterdi. Hükümet insanları yoksullukla yönetiyor. Tabi ki ihtiyaç sahibi insanlara devlet yardım edecek. Ancak hükümet vatandaşları bu fakirlikten kurtarmak gibi bir derdi yok. Hep fakir olsunlar bana muhtaç olsunlar anlayışı var iktidarda.” diye konuştu.

HERKES KORKUYOR
Türkiye’de her kesimin hükümetten korktuğunu dile getiren Burhanettin Bulut, “İşadamları korkuyor, esnaf korkuyor, memur korkuyor, işçi korkuyor. Bazıları bunlar giderse bu borçlarım ne olur, nasıl öderim diye korkuyor. CHP olarak bu korkuları yakacağımıza inanıyorum. Gelir dağılımında çok ciddi sıkıntılar var. Her geçen gün fakirle zengin arasındaki makas daha da açılıyor. Ülkenin her tarafında kesiminde sıkıntı var. “ ifadelerini kullandı.
Güvenlik konusunda şuanda yaşananlardan daha büyük sıkıntıların ülkeyi beklediğini vurgulayan Bulut, özellikle Suriye ve Irak konusunun vehamet seviyesine geldiğine dikkat çekti. Ülkede milyonlarca Suriyeli bulunduğunu aktaran Bulut, “Bunun sosyal olumsuzlukları kendini gösteriyor. Suriye ve Irak çocuklarımızın güvenliğini tehdit ediyor. Bu durumun sorumlusu dış politikasını hamaset üzerine kuran iktidardır. “ ifadelerini kullandı.