Yerel seçimler sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanlığı görevinden istifa eden Muhittin Sait Köse’nin yerine eski Milletvekili Akif Ekici atandı. Ekici, 10 Kasım’daki kongreye kadar geçici olarak görevlendirildiğini söyledi.

CHP Gaziantep İl Başkanlığı görevine Akif Ekici atandı. Parti il binasında yapılan görev değişim törenine yeni yönetim ve eski İl Başkanı Muhittin Sait Köse katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi’ne en çok ihtiyaç duyulan bir dönemi yaşadıklarını dile getiren Akif Ekici, CHP’yi Gaziantep’te birinci parti yapmak için yola çıktıklarını söyledi. Bunu başarmak için geçmişi bir tarafa bırakacaklarına vurgu yapan Ekici, 10 Kasım’daki kongreye kadar geçici olarak görevlendirildiğini açıkladı.

Ekici, şunları kaydetti: “Dargınları, küskünleri, 193 binden 147 bine düşürdüğümüz oy kaybını tekrar toparlayıp 250 binin üzerine çıkaracağız. Demokratik olmayan hiçbir tavrın içerisinde olmayacağız ve olunmasına da izin vermeyeceğiz. Bizim şu an ki yönetimimiz atama yönetimi, ben de atama yönetimiyle partinin yönetilmesine çok sıcak bakmıyorum. İçinde bulunduğumuz ortam bunun gerçekleşmesine imkan vermiyor. Biz 90 günlük bir süreç için bu görevi aldık. Bu süreçte mahalleye sandık koymadan delege tespiti yaptırmayacağız.”

Köse ise bir kan değişimine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin değişim anlayışı içerisinde bizlerinde değişmeyi bilmeyi ancak bu değişimde birbirimizi kırmadan el ele olmalıdır.” dedi.