Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili adayı Burhanettin Bulut, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirterek, bu sorunun CHP iktidarında çözüleceğini, 'diplomalı işsizliğin' sona ereceğini söyledi. Merkez Türkiye Projesi’yle kademeli olarak 2 milyon 200 bin yurttaşa istihdam sağlanacağını kaydeden Bulut, her yıl 1 milyon yeni iş imkanının yaratılacağını ifade etti.

Burhanettin Bulut, Yüreğir Otogarı’nda esnafı ziyaret etti. Adana’nın ilçelerine yolculuk yapan yurttaşların ve esnafın sorunlarını dinleyen Bulut, Adana'nın ne kadar geri kaldığını görmek isteyenlerin mutlaka Yüreğir Otogarı’na uğraması gerektiğini vurguladı.

Yoksulluktan ve özellikle de işsizlikten yakınan yurttaşlar CHP iktidarında bu sorunların çözülmesini isterken Bulut, CHP iktidarında işsizlikle etkin bir şekilde mücadele edileceğini ifade etti. 'Diplomalı işsizliğin' mutlaka sona erdirileceğini kaydeden Bulut, iş yaşamında güven ve istikrar ortamının sağlanacağını ve her yıl 1 milyon yeni iş olanağının yaratılacağını vurguladı.

CHP’nin 'Merkez Türkiye' projesinin yaşama geçmesiyle birlikte kademeli olarak 2 milyon 200 bin kişiye istihdam sağlanacağına işaret eden Bulut, şunları kaydetti: “Üniversiteden yeni mezun olmuş, iş arayan gençlerimize İŞKUR’a kayıtlı olmaları halinde 540 TL işsizlik desteği sağlanacak. 800 bin lise mezunu işsizimize, istihdam garantili, 9-12 aylık mesleki eğitim verilecek ve kurs boyunca asgari ücret karşılığında ödeme yapılacak. 200 bin üniversite mezununa bilişim ve girişimcilik eğitimleri verilerek iş sahibi olmaları sağlanacak."

Gerçekleştirecek tarım reformuyla her köye bir ziraat mühendisi ve veteriner atanacağını aktaran Bulut, “Bu yolla 18 bin gencimize iş olanağı sağlanacak. Atanamayan 350 bin öğretmen kadrolu olarak göreve atanacak.” şeklinde konuştu.