Yarın 31 Ekim, Sütçü İmam'ın tarih önünde Türk milletinin namusunu kurtardığı gün. 1919 yılında, işgal altında dahi bu milletin İstiklal'inden vazgeçmeyeceğini tarihe not düştüğü gün. Kahramanmaraş'ta yaşayan ruhunda İstiklal Marşının kelimeleri çınlayan herkesi bu gün vesilesiyle aziz şehitlerimizi anmaya davet ediyorum. Yarın hepimizin Sütçü İmam'ı dualarımızla, açıklamalarımızla anmamız gerek. 

Ayrıca yetkililerin dikkatini birkaç tarihi hataya çekmek istiyorum. Şehrimizin sembolü olan Sütçü İmam heykelinin altında olayın 1 Kasım 1919'da olduğu yazılı. Oysa bu olay 31 Ekim 1919'da olmuştur.Tarihi anıttaki bu hatanın kısa sürede düzeltileceğine inanıyorum. Sütçü İmam'ın türbesindeki kitabede olay 31 Ekim 1919'da olduğu yazılıdır. Valilik ve üniversitemizin resmi sitelerinde de olay 31 Ekim 1919'da olduğu yazılıdır. 



İkinci bir tarihi hatada türbenin kitabesinde yapılmıştır.Kitabede 31 Ekim 1919 perşembe günü olayın olduğu yazılıdır. 31 Ekim 1919 aslında Cuma günüdür. Bu olay Cuma günü olmuştur. Tarihi vesikalarda da şahsi araştırmalarımda da olayın Cuma namazı sonrası olduğu ispatlanmaktadır. 31 Ekim 1919 Sütçü İmam olayının layıkıyla geleceğe aktarılması için anıtlardaki bu hataları kamuoyuyla paylaşarak düzeltilmesine katkı sağlamak amacıyla bu açıklamayı tarihi bir sorumluluk olarak yapmak istedim. 

Tespit ettiğim bu hataların kısa sürede düzeltileceğine inanıyorum.

Bu vesileyle başta Sütçü İmam olmak üzere gerek 12 Şubat'ta gerek 15 Temmuz'da ve ihtiyaç duyulduğu her anda bu milletin İstiklal'i için mücadele eden bütün İstiklal kahramanlarının ruhları şad olsun.