Ramazan Ayı’nın yaklaşması ile birlikte Alaca Belediyesi 11 ayın sultanı Ramazan ayı ile ilgili çalışmaları başladı.
Çalışmalar kapsamında faaliyete geçecek olan belediye aşevi’nden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerine aşevi kartı dağıtımları başladı. Anadolu İmam Hatip Lisesi yemekhanesi’nden hizmet verecek aşevinden bu senede 3 bin 500 kişi faydalanacak.
Sosyal sorumluluk bilinciyle her yıl Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahibi aileler yanında olduklarını belirten Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, bu Ramazanda da aynı bilinçle aşevinin hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.
Eyvaz, aşevinden günlük olarak 3 çeşit sıcak yemek ve 4 bin adet pide dağıtımı yapılacağını kaydetti.
Ramazan Ayı boyunca Belediye aşevinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler, aşevi kartlarını Belediye Binası giriş katında oluşturulan kayıt masasından yaptırabilecekler. Alaca’da ikamet eden vatandaşların aşevi kartı alabilmeleri için kimlik kartları, ikametkahları veya adresi gösterir aile toplum kağıdı ile mesai saatleri içinde müracaat etmeleri gerekiyor.
RAMAZAN SOKAĞI İPTAL EDİLDİ
Alaca Belediyesi, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Ramazan Sokağı programını bu yıl düzenlemeyecek.
Daha önceki Ramazan yıllarda Alacalı vatandaşları Ramazan Sokağı’nda düzenlenen etkinliklerle biraraya getirdiklerini aktaran Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, “Her yıl düzenli olarak yaptığımız bu etkinliklerimizi bu yıl gerçekleştirmiyoruz. Bilindiği üzere ülkemizi terör belasından temizlemek için kahraman askerlerimiz ve polislerimiz canla başla doğu ve güneydoğu da mücadele veriyor. Verilen bu mücadele esnasında ülkemizin çeşitli yerlerine şehit haberleri geliyor. Ülkemizin geçtiği bu zor dönemde bizlerde Ramazan ayında eğlence programı düzenlemeyi uygun görmedik. Bu yüzden programımızı iptal ettik” şeklinde konuştu.