Büyükşehir olma hedefinde hızla ilerleyen, leblebisiyle ünlü Çorum’dan, dünyaya bir kapı daha aralanıyor.
Anadolu’da ilk yerleşim yeri olan Çorum artık, leblebisiyle, tarihi dokusuyla tüm dünyaya adını duyururken bunun için köprü görevi görecek yeni bir uydu kanalı şehre kazandırıldı. Bölgenin en büyük yatırımları arasında yer alan “TV 19” adıyla yayın hayatına başlayan kanal ulusal, bölgesel ve yerel yayınlara yer verecek. Kanal, Türksat 4A uydusundan yayın yapıyor. Kanalın başında 20 yılı aşkın tecrübesiyle sektörde birçok başarıya imza atmış, deneyimli televizyoncu Murat Erdoğan bulunurken TV 19’un Yönetim Kurulu Başkanlığına ise eski Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç getirildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kılıç, kanalın yayın hayatına başlamasıyla birlikte Çorum’da hissedilen kaliteli televizyon yayıncılığın eksiğini gidereceğini belirterek, “TV 19, şehrin uzun zamandır ihtiyaç duyduğu eksikliği giderecek bir kanal. Kanalımız şehrimizle birlikte bölgemizin de bu anlamda büyük bir eksiğini gidermiş olacak. Yayın süremizin önemli bir kısmını haber ve haber programları, kültür- sanat, müzik, eğlence, belgesel ve dini programlar oluşturacak. Çorum kültürünü yansıtan programlar şehrin tanıtımı için önem taşıyacak. Çorum’un ve bölgenin öne çıkan haberlerini ilkeli, tarafsız ve doğru şekilde aktaracak olan kanalımız 24 saat yayın yapacak” dedi.
TV 19’un uydu frekansları ile de bilgiler veren Kılıç, “Kanalımız dün itibariyle test yayınlarına başladı. Test yayınlarının ardından yeni yayın dönemine ait birbirinden güzel iç yapım ve dış yapımlarla hemşehrilerimizin evlerine konuk olacağız. Hemşehrilerimiz, TV 19’u uydudan 11096 frekans, Dikey polarizasyon ve 30000 sembol frekans bilgilerini ayarlayarak izleyebilirler.” diye konuştu.
Televizyonun kurulumunda yer alan cihazların ve stüdyoların ulusal kanal seviyesinde olduğunun altını çizen Bekir Kılıç, “Televizyonumuz, HD altyapısına sahip bir sisteme entegre olmuş durumda. Çorum halkının en iyisine layık olduğu düşüncesiyle bizler de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Çorum halkı bizi izlemeye devam etsin” şeklinde konuştu.
"Uydudan İlk Sinyali Başkan Külcü Gönderdi"
“Anadolu Güneşi” sloganı ile yayın hayatına merhaba diyen TV 19’un test yayınının ilk startını veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TV 19’un Çorum’a hayırlı olmasını temenni etti. Çorum’un iyi, kaliteli ve uydudan yayın yapan bir televizyon kanalına ihtiyaç duyduğunu, bu ihtiyacın da TV 19 ile giderileceğine inandığını vurgulayan Başkan Külcü, “Şehir adına ve kendi adıma fevkalade heyecanlıyım. Bir siyasetçi olarak, bu şehrin bir hemşerisi olarak bunun özlemini kendi adıma hep hissettim” dedi.
Çorum’un Anadolu’nun ortasında saklı bir inci olduğunu söyleyen Külcü, bu inciyi TV 19 sayesinde herkesin göreceğini belirtti. Başkan Külcü; “Uzunca bir süre doğrusu hazırlık yaptınız. Hazırlıkları da zaman zaman arkadaşlarımız bizlerle paylaşmıştı. Onu da gördüğümüz, takip ettiğimiz zamanlar oldu. Siz ne kadar heyecanla beklemişseniz, ben de o kadar doğrusu heyecanla bekledim. Çorum Anadolu’nun ortasında adeta saklı bir inci gibi. Bunu herkesin görmesi lazım. Bu şehri herkesin tanıması lazım ve bunu bir televizyon kanalıyla yapabilmek de elbette en kolayı. İnanıyorum ki TV 19, bu misyonu şuanda üstlendi ve bundan sonra da yoluna emin adımlarla devam edecek. Biz de bir marka kent olması iddiasında bulunduğumuz Çorum’umuzu inşallah iyi bir televizyon yayıncılığıyla desteklemiş oluruz. İyi, kaliteli ve objektif yayın yapan bir televizyon kanalı, şehrin marka değerini yükselten unsurlardan birisidir. TV 19’un böyle bir televizyon olacağına yürekten inanıyorum. Tüm hemşerilerim adına TV 19 ailesine hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunuyorum ve başarılı yayınlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
TV 19’un en önemli hedeflerinden biri de Çorum ve çevresinde eğitime katkı sağlamak. Özellikle medya alanında eğitim gören öğrencilere staj imkanı sağlanacak. Ayrıca Hitit Üniversitesi bünyesinde açılacak iletişim ile ilgili bölümlere de ışık tutacak” ifadelerini kullandı.