Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Alaca ilçesinde demokrasi mitingine katıldı.
Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Çorum Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Ahmet Yabacıoğlu’nun da katıldığı mitingde Başkan Külcü, vatandaşlara hitap etti.
Demokrasi nöbetlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Temmuz’da İstanbul’da yapacağı demokrasi mitingi ile demokrasi nöbetinin bitebileceğini dile getiren Başkan Külcü, ancak tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini vurguladı.
Demokrasi nöbetlerine 15 Temmuzdan beri aralıksız olarak devam ettiklerini belirten Başkan Külcü, ilçelere giderek buradaki halkla birlikte demokrasi nöbeti tuttuklarını kaydetti.
Külcü, 15 Temmuzda darbe kalkışmasında bulunanları Türk halkının geri püskürttüğünü söyledi. 19 geceden beri demokrasi nöbeti tuttuklarının altını çizen Başkan Külcü, Alaca’da, Çorum’da ve Türkiye’de halkın dimdik ayakta olduğunu belirtti. 15 Temmuz akşamının dehşet dolu bir gece olduğunu anlatan Külcü, “Yıllardır kendilerini hizmet ehli gibi gösterenler, hayır hasenat işleriyle uğraşıyor gibi görünenler o gece birer ölüm makinesi haline dönüştüler. O gece yaşananlar geçmişte yaşananlara hiç benzemiyor. Daha önce hiç meclis, emniyet bombalanmamıştı. Askere, polise kurşun sıkılmamıştı.” dedi.
Geçmişte de Türkiye’nin darbe girişimlerine maruz kaldığını aktaran Başkan Külcü, 15 Temmuz kalkışmasının doğrudan millete yönelik bir eylem olduğunun altını çizdi. TBMM’nin bombalanmasının bunun en somut örneği olduğunu ifade eden Külcü, “Eğer duvarında Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir, yazan o meclise bombalar atılmışsa bizatihi milletin tam da kendisine yapılmış bir darbedir. Bu milletin gücü imanı, darbecileri sabah olmadan yerle yeksan etti. Milletimiz o gece bir destan yazdı. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, İstiklal Harbi’nde nasıl bir destan yazmışsa bu millet 100 yıl sonra da o gece öyle bir destan yazdı” diye konuştu.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 15 Temmuz’da Türkiye’nin çok zorlu bir süreçten döndüğünü, büyük bir acı yaşadıklarını ama bu olayın Türk milletinin ve devletinin bekası için hayra vesile olduğunu vurguladı. Devletin içine yerleşen örgüt üyelerinin bir bir temizlendiğinin altını çizen Başkan Külcü, “Türkiye’nin her yerinde bunlara yönelik operasyonlar yapılıyor. İnşallah devletimiz bunlardan tamamen temizlenecek. Bu hainlerin burunlarından fitil fitil getireceğiz. Yaptıkları her şeyin hesabını soracağız. Şimdi hainler kaçacak delik arıyorlar” dedi.
Demokrasi mitinginin ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.