Çorum Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.
İlk olarak Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde gerçekleştirilen “Engelleri Birlikte Aşalım” projesi kapsamında Mehmetçik Parkı’nda yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Haşim Eğer, Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Beyazay Derneği Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları ile engelliler katıldı.
Yürüyüşün ardından Başkan Külcü ve beraberindekiler Buhara Kültür Merkezi’ne geçildi. Burada Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ve öğrencileri ile görme engelliler tarafından arasında oynanan “golball” maçı yapıldı. Golbool maçının ardından Başkan Külcü ve protokol üyeleri tarafından engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye olarak 24 saat engellilerin emrinde olduklarını söyledi. Hem insan olmanın, hem Müslüman olmanın hem de sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdiklerini belirten Külcü, “Biz bu işleri yaparken, yüreğimizi, sevgimizi, sevdamızı ortaya koyuyoruz” dedi.