Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ramazan ayının ilk orucunu iftar çadırında vatandaşlarla birlikte açtı.
Çorumpark yanında kurulan çadıra, iftar saatinden önce gelen ve vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, daha sonra yemek kazanlarının başına geçerek vatandaşlara yemek servisi yaptı.
İftar çadırının Ramazan ayı boyunca hizmet vereceğini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Rabbimize bizleri bir kez daha 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ile buluşturduğu için hamd ediyoruz. Başı rahmet, ortası marifet, sonu ebedi azaptan kurtuluşa vesile olur diye müjdelenen ve içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran mübarek ayın ilk akşamındayız. Ramazan Çadırı 30 gün boyunda ihtiyacı olan, işten çıkıp evine yetişemeyen, evinde değil de burada iftarını yapmak isteyen herkes için bu sofra açık olacak. Hayırseverlerimize yapmış oldukları hayırlardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Ramazan ayının Türkiye ve İslam alemi için kavganın, çatışmanın, savaşların, küskünlüklerin sona erdiği bir Ramazan olması temennisinde bulunan Başkan Külcü, “Allah bu Ramazan’ı müminlerin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğinin güçlenmesine vesile kılsın. İslam coğrafyasında ülkemizin içinde olduğu huzura sahip olamayan çok sayıda kardeşimiz var. İnşallah bayrama ulaştığımızda onlar da topraklarında huzuru, barışı tesis etmiş olurlar” dedi.
Günlük bin kişiye yemek verilen Ramazan Çadırı’nda bu yıl işadamı Mehmet Tütüncü verilen ilk iftara Başkan Külcü’nün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader, işadamı Hikmet Tütüncü, Neslihan Tütüncü vatandaşlar katıldı.