Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Selçuk Urçar, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti. Devam eden yatırımlar ve Belediye tarafından hayata geçirilmesi düşünülen projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Selçuk Urçar, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir ve Turhan Candan, Su ve Kanalizasyon Müdürü Zübeyir Tuncel, Karayolları 73. Şube Şefi Hasan Böğrek, Çorum DSİ Şube Müdür Vekili Murat Kabakçı’nın da katıldığı istişare toplantısında Çorum’un acil ihtiyaçlarından olan dere ıslahları, köprülü kavşaklar ve yapılacak yeni yollarla ilgili harita üzerinde bilgiler verdi.

Hem Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün hem de Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Belediyelerin en yakın çalışma yaptıkları kurumlar olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, “Çorum Belediyesi olarak her iki genel müdürlüğümüzle ilgili birlikte yürüttüğümüz önemli projelerimiz var. Bugün hem Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle hem de Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüzle bunları birlikte çalışma ve gözden geçirme imkânı bulduk” dedi.

’Koçhisar 50 yıllık su problemini çözecek’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kısa bir süre önce kamuoyuna açıkladıkları Koçhisar İsale Hattı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çorum’un 50 yıl içme suyu problemini çözecek olan Koçhisar isale hattı projesinin yatırım programına alınmasıyla ihalesinin de önünün açılmış olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, “İhalenin süratle yapılması ve saha ve uygulama çalışmalarının başlaması için bölge müdürümüzle bir karar aldık. İnşallah içme suyu artıma tesisimiz de aynı projenin içinde yer alacak. Bu da şehrimiz için önemli bir yatırım” diye konuştu.

’Üç dere ıslah edilecek’

Yaptıkları toplantıda gerek derelerin bakımı ve temizlenmesi gerekse de taşkın koruma projelerinin yapılması bakımından da güzel bir değerlendirme imkânı bulduklarını ifade eden Muzaffer Külcü, “Projeleri yapılıp ihalesi gerçekleştirilecek olan 3 tane deremiz var. Bunun dışında başta Derinçay olmak üzere projeleri yapılacak ve bununla birlikte imar planları gerçekleştirilecek olan planlarımız var. Taşkın korumayla ilgili de bölge müdürlüğümüz çalışmalarını yürütecek. Biz de Çorum Belediyesi olarak burada ne yapılması gerekiyorsa bu çalışmaları yürüteceğiz.” ifadelerini kullandı.

’Yüzyılın hayali Kırkdilim gerçekleşiyor’

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Selçuk Urçar ve Karayolları 73. Şube Şefi Hasan Böğrek ile yaptıkları toplantıda da şehrin tümünde yapılan çalışmalara ilişkin projeleri gözden geçirdiklerini ifade etti.

100 yıllık bir hayal olarak nitelendirdiği Kırkdilim yolunun ihalesinin yapıldığını ve bu hayalin gerçekleştiğini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Sayın Başbakanımız bunun müjdesini bize daha önceden vermişti. Bugün de Bölge Müdürümüzden ihalesinin tamamlanarak sözleşmesinin yapıldığını öğrenmiş olduk. Kırkdilim, 10 yılların değil 100 yılın hayali bir proje. Bunu problem yaşanmayacak şekilde çok güzel bir noktaya kavuşturmuş olduk. Bugün sözleşmesini imzalamışlar ve 460 trilyon liralık dev bir ihaleyi tamamlayarak şehrin bundan sonra yaşayacağı problemlerin tamamını ortadan kaldırmış olacağız. 3 yıllık bir süre içerisinde tamamlanacak olan Kırkdilim geçişi toplam 8 km’lik bir yol. 8 km’nin gidiş-geliş olarak hesap edildiğinde 16 km’lik bir mesafeye ulaştığını biliyoruz ve bunun 4 km gidiş, 4 km de geliş olmak üzere 3 tüp geçit bir tarafta 3 tüp geçit de bir tarafta olmak üzere 6 tünelle geçiş sağlanacak. Tehlikeli madde taşıyan araçlar eski yol ıslah edilerek oradan devam edecek. Bu bizim için çok müjdeli bir haber, çok önemli bir projeydi. Bunun mutluluğunu hemşehrilerimizle paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.

’Çorum’a yeni yolların ve alt geçitlerin müjdesini verdi’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Selçuk Uçrar ile yaptığı toplantı sonrası Çorum’a yapılması düşünülen yeni yolların ve alt geçitlerin müjdesini de verdi.

Akşemseddin Caddesi’nin Çevreyolu ile kesiştiği noktadan başlayan İskilip yolunun ihalesini tamamladıklarını ve yapımına başlayacaklarını belirten Başkan Külcü, “Bu yolumuzla ilgili geldiğimiz son noktayı Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle gözden geçirdik. Onların bilgilerini aldık. Bununla beraber Çevreyoluna İskilip yoluyla, Akşemseddin Caddelerinin kesiştiği noktada yapımını planladığımız bir alt geçit çalışmamız var. Bununla ilgili yaptıkları çalışmaları da değerlendirdik. Ayrıca Burunçiftlik’ten gelip, Akıncılar Kavşağından, Mimarsinan istikametine dönen Ortaköy yolu olarak da adlandırdığımız yol Karayollarının kontrolünde olan bir yol. Bunun yerine Karacaköy Bölgesinden başlayıp, Ovasaray, Üyük köylerimizin arka tarafından Ortaköy yoluna bağlanacak olan ve Ortaköy trafiğini tamamen şehrin dışından Ortaköy yoluna taşıyacak olan bir proje çalışmamız var. Bununla ilgili yapmış olduğumuz çalışmaları gözden geçirdik. Verimli bir toplantı oldu. Hem saha çalışmaları bakımından hem de uygulama çalışmaları bakımından zaman alacak projeler hem de büyük bütçeli projelerdir.” dedi.