AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Kargı ilçesinde devam eden demokrasi nöbetine destek vermek için ilçeye geldi.
Kargı saat kulesi meydanında 15 Temmuz’dan bu yana her gece devam ettirilen ve 7. gününe giren demokrasi nöbetine, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Başkan Yardımcısı Adnan Tığlı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Armağan, Mümtaz Yılmaz, Mehmet Yetim, Oktay Yıldırım, Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Demiral, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şerafettin Küçükdingil ve binlerce vatandaş katıldı.
Türk Milleti Tek Yürek Oldu
Ku’ran-ı kerim tilaveti, ezan, sâla, ilahi ve şiirlerin okunduğu demokrasi nöbetinde AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’da bir konuşma yaptı. Konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un bir mısrasıyla başlayan Bekiroğlu, "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi biz buna inanan insanlarız, Aziz Milletimiz; Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye ve darbecilere karşı cesur ve kararlı duruşu ile can siper hane bir şekilde tanklara ve mermilere göğsünü siper etmiştir. Yine bu aziz millet Türkiye’nin dört bir yanında, 81 il ve ilçelerinde, hep birlikte tek bilek tek yürek olmuş ve dosta güven düşmana korku salmıştır. Kalkışma esnasında akla ziyan şekilde, teröristler elinde silah olmayan masum halkın üzerine ateş açmış ve yüzlerce masum sivil vatandaş ve güvenlik gücü mensubu kardeşlerimiz şehit edilmiştir. Halka ateş emrine uymayan erler ise üstleri tarafından öldürülmüştür. Yani tarihimizin en alçakça ve kalleşçe darbe girişimini yaşamış bulunmaktayız. Rabbim Birliğimizi dirliğimizi bozmak isteyen içimizdeki bu hain terör örgütlerine, maşası oldukları dış güçlere müsade etmesin. Devleti için canını hiçe sayarak, göğsünü siper ederek Tankların ve tüfeklerin önüne kendini atan kardeşlerimize Allah rahmet eylesin, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar versin. Bu destansı bir direniştir. Bu zor zamanlarda yüce Türk milleti neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Birlik ve beraberliğimize kasteden alçaklara hep birlikte dur denilmiştir. Bu kutlu davamızda mücadelemiz devam edecektir’’ dedi.
Tarih Yazıyoruz
İl Başkanı Bekiroğlu, bu milletin aynı gemide yol alan yolcular olduğunu belirterek, "15 Temmuz’dan itibaren bir tarih yazıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bu tarih yeni bir tarihin adı oldu. Milli iradenin hakim kılındığı, demokrasinin ve Türkiye’nin ilelebet payidar olması için sivil halkın üniformalı hainlere karşı dur dediği bir gündür. 15 Temmuz’dan beri Kargı tekrar bir bütün olduğunu Türkiye’ye gösterdi. Göstermeye de devam etmektedir. Meydanlarda Türkiye’m ezgileri söylenmektedir. Bu vatan bölünmez sloganları atılmaktadır. Sabahlara kadar Türk halkı olarak uyanığınız. Memleketimize sahip çıkıyoruz. Masum sivil kardeşlerimiz 60-100 tonluk tankların önüne kendilerini atarak kahramanca siper etmişlerdir. Tarihte ilk kez meclis bombalandı. Bu hainleri en büyük lanetle lanetliyoruz. O hainlere pabuç bırakmayacağız. Tefrikanın bu ülkeye girmemesi için sabahlara kadar nöbet tutuyoruz. Şehadet şerbeti içen kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı şehit, yaralılarımızı gazi kabul ediyoruz. Sağ duyumuza hakim olacağız. Herhangi bir sorun yaşanmadan demokratik tepkimizi gösterdik. Bundan sonra kazasız belasız göstermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.