AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Düvenci beldesini ziyaret etti.
AK Parti Merkez ilçe Başkanı Yaşar Anaç ve parti yöneticileri ile birlikte Düvenci beldesinde vatandaşlarla bayramlaşan gelen milletvekili Ahmet Sami Ceylan, beldeye futbol sahası yapılacağını, belediyeye de bir adet yol süpürme aracı kazandırılacağını açıkladı.
Belediyenin yer tahsisi yapması ve gerekli bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından sahanın yapımına başlanacağını açıklayan milletvekili Ceylan, beldedeki gençlerle birlikte sahanın açılışında birlikte maç yapma sözü verdi.
Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’nin biraz sendelediğine dikkat çekerek, bir kısım çevrelerin halen bu sürecin devam etmek istediğine dikkat çekti.
Türkiye’nin önünü kesme girişimlerinin sürdüğünü dile getiren Ceylan, yaşanan terör saldırılarının bunun bir parçası olduğunu vurguladı. Ceylan, Türkiye’nin dünyada ve bölgesinde söz sahibini olmasını istemeyen güçlerin ülkeyi diz çöktürmeye çalıştığını ancak, bugüne kadar nasıl başaramadılarsa bundan sonra da başarılı olamayacaklarını söyledi.
Terörle mücadelenin karalılıkla devam edeceğini anlatan Ceylan, “Terörün dini, dili, ırkı olmuyor. Terörün kökünü kazıyacaksak millet olarak yek vücut olmamız lazım. Sosyal medyada ne olduğu belirsiz paylaşımlara itibar etmememiz lazım. Gençler bu memleket bizim. Bu ülkeden başka gidecek yerimiz yok. Eli silahlı son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadelemiz devam edecek. Bugüne kadar ki kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi nasıl muhafaza ederek bugünlere geldiysek bundan sonraki yolculuğumuz da aynı şekilde devam edecek” dedi.
Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım yapmaları noktasında çeşitli yasal düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Ceylan, “Ülkemize yatırım yapmak isteyenlere Turkuaz kimlik kartı verilecek. Bu kartla dışarıdan gelen yabancı yatırımcılar bürokrasiye takılmadan işlemlerini hızla yürütecek. Bu kart olmayınca dışarıdan kimse buraya gelmiyor. Çocuğunu okutamıyor. Belli bir süre sonra ülkeye giriş çıkış yapmak zorunda kalıyor. Dışarından yatırımcıyı ülkemize çekmezsek, üretim olmazsa ekonomik göstergeleri nasıl dengede tutacağız. Türkiye zengin petrol veya doğalgaz rezervlerine sahip değil. Arap işadamlarının birikimleri Avrupa ve Amerika’da değil mi. Buralarda değerlendirilmiyor mu? Benim ülkeme neden gelmesin. Çorum’a birisi lastik fabrikası kursa 2 bin kişi istihdam etse kötümü olur. Çankırı’ya kurulan lastik fabrikasında şuanda 2 bin 500 kişi çalışıyor. Orada işlemler hızlandırılmasa, bürokratik işlemler en az seviyeye indirilmese yatırımcı gelir miydi? Bizim amacımız bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak. Bunu da milletle el ele vererek gerçekleştireceğiz” dedi.
Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili de bir açıklama da bulunan Ceylan, tarih boyunca Türk milletinin kapısına gelen hiç kimseyi geri çevirmediğini belirterek, “Suriyeli kardeşlerimize bakarız. Ölüme mi terk edeceğiz. Hangi vicdan kabul eder bunu” diye sordu.
Her şeyin başının sağlık olduğunu dile getiren Ceylan, geçmişte sağlık alanında yaşanan sıkıntıları örnekler vererek. "SSK Hastanelerinde muayene olmak ayrı bir dert, ilaç almak ayrı bir dertti. Zaman zaman verilen yanlış ilaçlar nedeniyle yanlış tedavi gören insanlar oldu. İlaç kuyruklarında hayatını kaybeden insanlar vardı. Emanet karnelerle insanlar çocuklarını muayene ettiriyordu. Bunların hepsi AK Parti iktidarı ile tarihe karıştı. Hayata geçirilen değişiklikle sağlık hizmetlerinin standardı yükseltildi. Sağlık alanında devrim niteliğinde çalışmalara imza atıldı. Türkiye’yi tökezletmek istiyorlar. Türkiye tökezlerse ülke eski günlere geri döner. Kardeş kardeşi birbirine düşürmek istiyorlar. Türkiye’yi tökezletmeye ve önünü kesmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin Rusya ve diğer ülkelerle ilişkilerinin normalleşmesinin değerli olduğunu ifade eden Ceylan, gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerekse Başbakan Binali Yıldırım’ın bölgesel ilişkilerin iyileştirilmesi yönünde gayretlerine devam edeceklerini kaydederek, bu gelişmelerin insani boyutta ve ekonomik açıdan iyileşmeleri sağlayacağını kaydetti. Dış ilişkilerin önemini vurgulayan Ceylan, bölgede önemli güç olan iki ülke Rusya ve Türkiye’nin birlikte çalışması durumunda bölgeye katkıları oldukça fazla olacağını sözlerine ekledi.