Çorum Belediyesi, borç yapılandırması kapsamında vatandaşların geçmiş dönemlere ait 2 milyon 850 bin liralık borcunu yapılandırdı.
30 Haziran 2016 tarihine kadar olan borçlar 6736 sayılı yeniden yapılandırma olarak bilinen kanuna istinaden gecikmiş borçların yapılandırılması ve taksitlendirmesi işlemine Eylül ayı itibariyle başlandı. Ekim ayı sonuna kadar yapılandırma işlemi devam edecek.
Borcu olan vatandaşların bu kanundan faydalanmasının vatandaşın menfaatine olacağını ifade eden Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, “Bu yapılandırma yasası şu ana kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde borçların taksitlendirilmesiyle ilgili olarak çıkarılmış en güzel yasalardan biri. Yasa ile vatandaşlarımız, belediyemize olan emlak vergisi, su, ilan- reklam vergisi, çevre temizlik vergisi ve ecri misil borçlarını 6, 9, 12, 18 ay olmak üzere ay aşırı ödemek suretiyle taksitlendirilebilecekler. Ayrıca, yapılandırma yaptıkları takdirde birikmiş olan borçlarını çok cüzi bir ücretle ödeyecekler ” dedi.
Vatandaşların bu yapılandırma işlemine bir hayli teveccüh gösterdiğini ifade eden Başkan Vekili Yabacıoğlu, şu ana kadar 1886 vatandaşın borcunu yapılandırmak üzere belediyeye müracaat ettiğini, 2 milyon 850 bin Türk Lirası borcun yapılandırmaya girdiğini söyledi.
Yabacıoğlu, tanınan bu fırsattan belediyeye borcu olan bütün vatandaşların yararlanmasını temenni ettiklerini belirtti.