Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, soğuk kış günlerinde kuşlar için doğaya yem bırakıyor. Şehir merkezindeki parklara ve şehrin çeperlerindeki ağaçlık arazilere 3 günlük periyotlarla bırakılan yemler birçok kuşun beslenerek hayatta kalmasını sağlıyor.
’Onlar Bize Emanet’ sloganı ile Çorum Belediyesi Veteriner İşleri olarak sokak hayvanlarına ve yabani hayvanlara soğuk kış aylarında da sahip çıktıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ”Hayvanların doğal yaşam döngüsü içerisindeki yeri yadsınamaz derecede önemli. Bunun farkında olarak doğal yaşama gereken önemi veriyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz kış aylarında zorlaşan yaşam koşulları sebebiyle doğaya kuşlar için yem bırakıyor. Yemleri, kuşların kolaylıkla bulabileceği şekilde şehir merkezindeki parklara ve şehrin çeperlerindeki ağaçlık alanlara kar örtüsünün altına kalmayacak şekilde bırakıyoruz. Bu işlemi kış aylarında 3 günlük aralıklarla tekrarlıyoruz. ” dedi.
Çorum Belediyesi olarak hayvanlara verdikleri önemin her kesimden takdirini kazandığını belirten Turan Candan, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yardıma muhtaç sokak hayvanlarının ve yabani hayvanların her türlü bakım ve tedavilerini yaptıklarını ve kışın ısıtmalı kafeslerde müşahede altında tuttuklarını söyledi.