Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi ve Buhara Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren engelli öğrenciler Sıklık Tabiat Parkı’nda doğa yürüyüşüne katıldı.
10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Sıklık Tabiat Parkında doğa yürüyüşüne katılan engelliler kendilerine imkân verildiği zaman yapamayacakları hiçbir şeyin olmadığını ortaya koydular. Oyun alanlarında gönüllerince eğlenen engelli bireyler ellerinde ‘Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur, ’Engelli insanlara saygı insanlığa saygıdır’, ‘Tohum toprağa engelli topluma emanettir’ yazan pankartlarla doğa yürüyüşü yaptılar.
Çorum Belediyesi olarak engelli bireylere her zaman pozitif ayrıcalıkla yaklaştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Engeller, toplum bilinçli ve düşünceli davrandığı zaman engel olmaktan çıkar. Biz bunu Engelli Eğitim Merkezlerimizde eğitim alan bireylerle tecrübe ettik. Kendilerine imkan verildiği zaman, ne kadar güzel resimler yaptıklarını, ne kadar güzel müzik yaptıklarını, nasıl tiyatro oyunu sergilediklerini ve daha bir çok şeyi nasıl başardıklarını gördük. Yaptıkları işler onlar kadar bizleri de mutlu etti. Bugün de burada bütün kardeşlerimiz engelsiz bir gün geçiriyor, gönüllerince eğleniyorlar. Onların her an gülümsemeleri için üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” dedi.