Çorum Gazeteciler Cemiyeti yönetimi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ni ziyaret etti.
TBMM Genel Sekreterlik Salonu’nda gerçekleşen ziyarete AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse ile AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ev sahipliği yaptı.
Millet iradesinin tecelligâhı olan TBMM’ne yönelik hain saldırının kendilerini derinden yaraladığını ifade eden Cemiyet Başkanı Şevket Erzen, Çorum milletvekillerinin şahsında tüm parlamento üyelerine geçmiş olsun dileklerini illetti.
Fetullahcı Terör Örgütü (FETÖ) militanlarınca gerçekleştirilen hain kalkışmanın millet-devlet bütünleşmesiyle defedildiğini vurgulayan Şevket Erzen, Çorum basınının da yaşanan süreçte önemli bir sınav vererek demokrasi müdafaasını desteklediğini söyledi.
"TBMM’de yaralar hızla sarılıyor"
AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, darbe girişimi sonrası vakit kaybetmeden harekete geçerek yaraları sarmaya başladıklarını ifade etti.
Hükûmetin darbeye karşı kararlı bir duruş sergilediğini anlatan Salim Uslu, hukuki ve idari açıdan atılan adımların yanında ekonomik ve sosyal açıdan da bir dizi tedbir alındığını belirtti.
Olağanüstü halin devlete sızan çetelere karşı alındığını hatırlatan Uslu, “Bu karar millete karşı değil, ihanet çetesine karşı alındı” diyerek devletin tek olduğunu ve alternatifinin olamayacağını vurguladı.
Çorum Gazeteciler Cemiyeti heyetini kabulünde konuşan Uslu, “Yerel medyamız, yaygın basın örneğinde olduğu gibi sağduyulu yayınları ile demokrasinin yanında yer aldı. Bu kargaşa ortamında Çorum’da kardeş kavgası çıkarmaya yönelik provokasyon girişimlerine pabuç bırakmayan yerel basınımız, birlik ve beraberliğin korunmasında takdire değer bir duruş ortaya koydu” dedi.
Darbe gecesi yaşadıklarını anlatarak Meclis’e yapılan bombalı saldırıya dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Uslu, TBMM’nin sığınaklarının yetersiz olduğuna hep birlikte şahit olduklarını kaydetti.
Meclis’in güvenliği için alınacak tedbirlere de değinerek olası doğal afet ve saldırılara karşı güvenli bir sığınak yapımı için kolları sıvadıklarını ifade eden Salim Uslu, "Milli iradenin temsil edildiği en yüce makam olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 15 Temmuz gecesi hain bir saldırıya maruz kaldı. O gece hem Meclis Başkanımız hem de İçişleri Bakanımız’la irtibata geçtim. Yaşananlar karşısında istişarelerimiz sürerken Meclis bombalanmaya başladı. Alınan ortak kararla sığınaklara indik ancak yıllardır kullanılmayan bu bölümün yetersiz olduğuna şahit olduk. 1940’lı yıllarda Avusturyalı Mimar Clemens Holzmeister tarafından inşaa edilen TBMM’nin sığınaklarının çağın gereklerine uygun bir yapıda olmadığını gördük. Bombaların etkisi ile Meclis’te hasara uğrayan bölümlerin çevresi güvenlik altına alınırken döküntüler temizlendi. Meclis’in bombalanan bölümü müze yapılacak. Diğer bölümlerdeki bakım ve onarımlar ise sürüyor." şeklinde konuştu.
Meclis’in güvenliği konusunda sosyal medya başta olmak üzere bazı çevrelerde silahlanma ile ilgili abartılı haberler yer aldınını anlatan TBMM İdare amiri Salim Uslu, İlk defa Meclisimiz bombalanmıştır. Dışarıdan fiziki müdahale, Meclis’e girilmesi, Meclis’in işgal edilmesi söz konusu değildir. Havadan bombalanmıştır. 1944 yılında Nazi Almanya’sında parlamentoya saldırı olmuştur, bir de Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu 2016 yılında saldırıya uğramıştır. Böyle bir vahşi ve çılgın bir düşünce dünyada kabul görmemiştir ve uygulanmamıştır. Türkiye son kalkışma ile birlikte 17 defa darbe, muhtıra, kalkışma ile karşı karşıya kalmıştır. Ama hiçbirisinin parlamentoyu bombalamak aklına gelmemiştir. Parlamento dimdik ayakta kalmış, gerek milletvekilleri, gerek bürokratlar, gerekse güvenlik bürokrasisi sabaha kadar Meclis’i savunmuşlardır. " dedi.
"Milletvekili Ceylan TBMM’ni gezdirdi"
Çorum Gazeteciler Cemiyeti heyeti, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın rehberliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gezdiler.
Darbe girişimi sırasında bombalanan bölümlerin gezilmesiyle başlayan TBMM turu, bahçede oluşan dev çukur ve çevresindeki hasarın yerinde görülmesiyle devam etti.
Karşılaştıkları üzücü manzara karşısında hayli şaşıran Cemiyet yönetimi, darbenin Meclis’teki izlerine bizzat şahitlik ettiler. Milletvekili danışmanlarının da eşlik ettiği gezide açıklamalarda bulunan Ahmet Sami Ceylan, TBMM’yi hedef alan gözü dönmüş canilerin en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.
Millet iradesine karşı girişilen darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından operasyonların sürdüğünü hatırlatan Ceylan, Türkiye’nin FETÖ teröristlerinden temizleneceğini vurguladı.
"Milletvekili Kurt geziye eşlik etti"
AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, TBMM’yi ziyaret eden Çorum Gazeteciler Cemiyeti heyetini yalnız bırakmadı.
Misafir gazetecileri iktidar partisine ait kulis bahçesinde ağırlayan Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, çay sohbeti sırasında gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.
Türkiye’nin FETÖ’cü darbe girişimiyle büyük bir badire atlattığına işaret eden Ceritoğlu Kurt, millet iradesinin cuntacılar karşısında galip geldiğini kaydetti.
Demokrasinin Türk milletinin vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Kurt, “Milletten aldığımız güçle, devlet içine sızan bu hain yapının üstüne kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde yürütülen bu mücadele sonucunda ülkemizi aydınlık günler bekliyor” diye konuştu.
"TBMM Başkanı Kahraman, Millet oyunu bozdu"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle geçmiş olsun ziyaretinde bulunan, Çorum Gazeteciler Cemiyeti yönetimini makamında kabul etti.
Meclis Başkanı İsmail Kahraman, milli iradenin TBMM’ye ait olduğunu, silahlı bir güce, şahsa veya zümreye ait olmadığını vurguladı.
Darbe girişiminden itibaren siyasi bir yan yana geliş olduğunu aktaran Kahraman, oluşan birlik ve beraberlik tablosunun devamını diledi.
Cemiyet yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TBMM Başkanı Kahraman, darbe girişiminin Meclis’teki izlerine dikkat çekerek, “Istırabımızı gördünüz. Olacak iş değil, kendi milletini, kendi Meclisi’ni ve Cumhurbaşkanlığı külliyesini bombalayan bu hain kalkışma akıl-sır erecek gibi değil. Zehirli hançerlerini bağrımıza salan bu hainler Müslüman olamaz” dedi.
Darbe gecesi ve sonrasına dair yaşadıklarını anlatan Kahraman, 15 Temmuz’da gerçekleşen ve TBMM’yi de hedef alan hain girişimin devlet-millet işbirliğinde püskürtüldüğünü ifade etti.
Kahraman, “Türkiye bütün milleti ile bir darbeyi önledi, millet darbeyi yendi. Eline silah alanın darbe yapabildiği bir ülkeden demokrasiyi özümsemiş, darbelere kapısını kapatmış bir ülkeye geçmiş olduk. Milletimiz demokrasiyi benimsedi. Meydanlara çıkan halk, dış güçlerin desteği ile oynanan bu oyunu bozdu. Cumhurbaşkanımız’ın kararlılığı ile bu meselenin çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu.
Milli meselelerde bir bütün içinde hareket edildiğini anlatan Kahraman, parti gözetmeksizin milletin bütün olduğunu belirterek darbe girişimine karşı TBMM’nin yaptığı ortak bildiriye dikkat çekti.
Darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise şifa dileyen Kahraman, “Darbe gecesi, Meclis’i açtık. Çorumlu milletvekillerimiz de dahil tüm üyelerimizle birlikte ‘darbeye hayır’ dedik. Mesele vatan olduğu için siyasi parti farkı gözetmeksizin birlikte bir duruş sergiledik. Bu şuurla çalışmaya devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. CHP’li Meclis İdare Amiri Tufan Köse ile Ali Haydar Hakverdi’nin de aralarında olduğu Çorumlu vekillerimizle darbe gecesi hep birlikteydik. AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt çok cesur, ondan olsa gerek vekiller arasında kadınlara pozitif ayrım yapıyorlar. Milletvekillerimiz o gece kaçmadılar. Allah bir daha böyle sıkıntılar yaşatmasın ve birlik-beraberlikten ayırmasın. Türkiye bütün milleti ile bir darbeyi önledi, millet darbeyi yendi ve şu netice de doğdu, bundan böyle eline silah alanın darbe yapabildiği bir ülkeden demokrasiyi özümsemiş, darbelere kapısını kapatmış bir ülkeye geçmiş olduk. Demokratik hayatımız devam edecek, millet bu noktadaki iradesini ortaya koydu. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak, milletin temsilcileri olarak bize düşen görevi ifa ettik. Cumhurbaşkanımız önderlik etti, milletimiz önderlik etti. Halkımız meydanlarda demokrasiye bağlılığını ifade ediyor, demokrasi nöbeti tutuyor.
Bundan sonra darbe olmayacağına göre eksik kalan taraflar hangileridir, onları giderelim. Mesela sığınak hadisemiz de basına intikal etti. Böyle bir şey beklenmiyordu. Sığınak meselemizi çözüyoruz. Niye? Sığınak sadece darbede lazım değil, selde, depremde, savaş, herhangi bir harekatta lazım olabilir.” şeklinde konuştu.