Çorum Belediyesi tarafından yaptırılacak olan stadyumun yapım ihalesini kazanan İstanbul merkezli Çakır İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi ile yapım sözleşmesi imzalandı.
Yeni yapılacak olan stadyum alanının, mevcut Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve Spor Kompleksi’nin tamamından daha büyük olacağını, projenin tamamının Belediye’nin öz kaynaklarıyla yapılacağını belirten Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Yeni stadyum yaklaşık 72 bin metrekare arsa üzerine yapılacak. Ocak ayı içerisinde gerçekleşen stadyum ihalesine dört firma teklif vermişti, yapılan değerlendirme sonucu uygun teklifi veren İstanbul merkezli Çakır İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi ile yapım sözleşmesi imzalandı. Projeyi 810 gün gibi bir sürede tamamlayacağız” dedi.
TAM TEŞEKKÜLÜ SPOR KOMPLESİ
Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı’nın, 9 bin seyirci kapasiteli ve sadece protokol tribününün kapalı olduğunu ifade eden Başkan Külcü: "Yeni yapılacak olan stadımız 15 bin seyirci kapasiteli, tribünlerin de tamamının üstü kapalı olacak. Günümüzün ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan modern stadyumda gece aydınlatması, doğal çim saha, yerden ısıtmalı koltuklar, protokol ve özel localar, canlı yayın odası, basın odası, toplantı odaları, sporcu ve hakem odaları, seyirci lavaboları, sporcu duş kabinleri, idari kısım, restoran gibi bütün sosyal donatılar var. Tam teşekküllü bir spor kompleksi inşa ediyoruz. Ayrıca stadyum projesinde bölgede otopark sıkıntısının yaşanmaması için özel bir çalışma yaptık. Bölgenin otopark ihtiyacını karşılayacak bin 320 araçlık açık otopark alanı oluşturuldu. Şehrimiz ve spor severler için hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.