Türk Jandarma Teşkilatı’nın 177. kuruluş yıldönümü nedeniyle, Çorum İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığı’nda tören düzenlendi.
Törene Vali Vekili Adem Saçan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile davetliler katıldı.
Törende bir konuşma yapan İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, jandarmanın canı pahasına ortaya koyduğu başarılı hizmetleriyle, milletin engin sevgisine mazhar olduğunu ve bu güveni daha da üst seviyelere çıkarma azliyle görevine devam edeceğini bildirdi. Jandarma’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olduğunu söyleyen Çelik, “Jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin halka açılan penceresidir:” dedi.
Konuşmalar ve geçit töreninin ardından protokol üyeleri ve davetliler jandarmanın kullandığı teçhizat ve silahların tanıtımının yapıldığı stantları gezdi.