Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.
İftara Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti Çorum il Başkanı Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Programda bir konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, “Biz bu topraklar üzerinde başımız dik, hür ve kıyamete kadar yaşayacağız” dedi.
Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar zaferlerinin bu topraklarının sonsuza kadar bizim olacağının ilanı olduğunu ifade eden Vali Kılıç, bu ilanın gerektiği zaman şehadetten kaçmayacağımıza dair bir teminat olduğunu söyledi.
Artık düşmanın içimizdeki bazı insanları hainleştirerek, sinsice üzerimize geldiğine işaret eden Vali Kılıç, PKK’nın gençleri katletmeye devam ettiğini belirterek, “Bütün dünya bilsin ki, nasıl Çanakkale’de 7 düveli yok ettiysek, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve İnönü’de başardıysak, kıyamete kadar bedeli ne olursa olsun bu topraklarda olacağız. Bedeli şehadettir bu da başımız üzerine. Bu milletin evlatları, anaları, kızları, yaşlısı, genci şehadete hazırdır. Yeter ki bayrağımız inmesin, devletimiz baki olsun. Biz bu topraklar üzerinde başımız dik, hür ve kıyamete kadar yaşayacağız” diye konuştu.