Çorum’un sorun ve talepleri, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal tarafından IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şura’sında Başbakan Binali Yıldırım’a iletildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şura toplantısı gerçekleştirildi. TOBB’da düzenlenen ve yaklaşık 9 saat süren toplantıda 81 ilin talepleri ve sorunları Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, il sözcüleri tarafından tek tek iletildi. İllerin sorun ve taleplerinin bir bir not edildiği toplantıda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, yapılabilirlik ve yapılabilirlik vadesine göre değerlendirmeye alınacağını ifade ederek, sorun ve taleplerin bir rapor şeklinde odalara iletileceğini kaydetti.
Şuarada Çorum adına konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, demiryolundan havaalanına, finansal erişime zorluklardan, can suyu kredilerine, yeni hazırlanan teşvik paketinden, iş mahkemelerine, sulanabilir arazilerden, ihtisas OSB’lerine kadar birçok konuyu Başbakan ve bakanlara aktardı.
Güzel bir birliktelik ve tek seslilik ile sorun ve taleplerin aktırılmasında destek olan Çorum Ticaret Borsası, Sungurlu TSO ve Borsası ile Alaca TSO ve Borsası’na teşekkür eden Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, iletilen Çorum sorun ve taleplerine olumlu bir rapor çıkacağına inancının tam olduğunu söyledi.
İllerin sorun ve taleplerin bir bir iletilmesi için düzenlenen Şuaranın Çorum için büyük bir şans olduğunu kaydeden Başaranhıncal, “IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası ile iş dünyasını bir araya getiren, sorun ve taleplerin direk iletilmesini sağlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve şuaraya gün boyu eşlik ederek illerin sorunlarını yakından ilgilenen, hassasiyetle yaklaşan Sayın Başbakan Binali Yıldırım’a ve bakanlara teşekkür ederim” dedi.