Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Yukarızeytin Köyünde vatandaşlar köyü bayraklarla donatarak Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.
Cuma vaazında köy imamı Şerif Ersoy birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Cuma namazının hutbe konusu da milli birlik ve beraberliğe yönelikti. Cuma namazı sonrası cami meydanında toplanan köy halkı sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.
Köy Muhtarı Mehmet Güngör yaptığı konuşmada “Devletimize, milletimize askerimizin içinde bulunan bazı şer odakları tarafından darbe teşebbüsünde bulunulmuştur. Darbeyi Ankara ve İstanbul’daki vatandaşlarımız önlemiştir ancak şehitler vererek engel olundu. Onların acısı içimizdedir. İstanbul ve Ankara halkına minnettarız.” dedi.
Halk destek verdi
AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Cafer Karlı, köy halkının protesto gösterisine katılarak vatandaşlara destek verdi.
Duyarlılıklarından dolayı köy sakinlerine teşekkür eden Karlı “Darbe girişimi haberini alır almaz Osmancık halkı meydanlardaydı. O günden bu güne her gün demokrasi nöbeti tutuyoruz. Tüm halkımıza minnettarız, teşekkür ediyoruz” dedi.
Karlı, Darbe girişiminin yaşandığı gün engel olmak için sokağa çıkan İstanbul’daki Yukarızeytinlilere de ayrıca teşekkür etti.