Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı İnal köyünde köyün en yüksek noktası olan Beytepe’nin adı "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Tepesi" olarak değiştirilerek, Türk bayrağı dikildi.

Merkezi İstanbul’da olan İnal Köyü Derneği ve köy muhtarlığı işbirliği ile FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit olan 241 vatandaşın anısına köyde Beytepesi olarak bilinen tepenin adı “15 Temmuz Tepesi” olarak değiştirilerek, tepeye dev Türk bayrağı dikildi. Törende açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Türk bayrağı göndere çekildi. Törene katılan çocuklar, “Biz burada nöbet tutacağız, burası bize emanet” dediler.

İnal Köyü Derneği Başkanı Recep Kaya, “Tüm milletimizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 gecesi vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ihanet edenleri gelecek nesillerimiz olan gençliğe aktarmak istedik. Bunu yaşatmak ve unutturmamak adına tüm üyelerimiz ve köylülerimizle istişare ederek, köyümüzün her yerinden görülen bu en yüksek tepenin adını da ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Tepesi’ olarak değiştirdik. Bundan sonra yeni adı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Tepesi olan tepemize 7 metre yüksekliğinde direği dikerek bayrağımızı çektik ve mermer üzerine de yazısını yazdırarak anıt şeklinde tayalar üzerine sabitledik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.