Belediye Meclis kararı ile kardeş şehir olan Ağrı’nın Hamur Belediyesi Başkanı Cezmi Ergül, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti.
AK Parti Hamur İlçe Başkanı Ubeyd Bağlan ve Hamur Belediye Meclis Üyesi Metin Yiğit’in de katıldığı ziyarette konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kardeşliğin inancın ve kültürün bir gereği olduğunu söyledi.
Türkiye’nin bazı bölgelerinde yaşanan terör olayları nedeniyle masum halkları sorumlu tutmanın doğru olmadığını vurgulayan Başkan Külcü, “Devletimiz her zaman olduğu gibi güçlüdür ve teröristlerin ülkemizden temizlenmesi için bundan sonra da gerekeni yapacaktır. Bizlerde Belediye Meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda Hamur’da incelemelerde bulunarak ilçenin ihtiyaçlarını tespit ettik. Kardeş şehrimizde Çorum’umuzu hatırlatacak, ilçe halkının ihtiyaçlarını karşılayacak çok amaçlı kültür merkezi yapmayı planlıyoruz. Hem sosyal hem de kültürel olarak belediyecilik hizmetleri açısından Hamur ilçemize destek olmaya çalışacağız” dedi.
Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül de Çorum’da olmaktan mutlu olduklarını belirterek bölgelerinde yaşanan terör olaylarının kendileri ve bölge halkı tarafından kesinlikle tasvip edilmediğini söyledi.
Cezmi Ergül, “Devletimiz her türlü ihtiyacımızı ziyadesi ile karşılamaktadır. Halkımızda terörün biran önce bitmesi ve kardeşlik içerisinde huzurlu günlere kavuşmak için hükümetimiz ve devletimizin yanında saf tutmaktadır. Çorum Belediye Meclisi, bizleri kardeş şehir yapmak suretiyle onurlandırmıştır. Geçtiğimiz aylarda Çorum Belediyesi’nden bir ekip bizleri ziyaret ederek yaptıkları incelemede Çorum halkının ve belediye yönetiminin bizlere verdiği değeri göstermiştir. Halkım ve Belediye yönetimim adına teşekkür ediyorum. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu beyin bizlerle göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Çorum Belediyesi’nin Hamur ilçemizde yapacağı her türlü yardıma şimdiden hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu ve Park ve Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin de hazır bulundu.